A foci Amerikában is átköltözik a digitális térbe, Rocket League versenyt szervez a USL

A foci Amerikában is átköltözik a digitális térbe, Rocket League versenyt szervez a USL

A koronavírus miatt elhalasztott sporteseményeket egyre több esetben pótolják e-sport játékokkal.

A világ jelenleg szinte megállt. Amit csak lehet, azt eltolnak, felfüggesztenek, átszerveznek, hogy a koronavírus minél lassabb ütemben tudjon terjedni. Az egyik első szféra, amiben a biztonsági intézkedések következtében megállt az élet, azok a nagy tömegeket megmozgató sportesemények, illetve bármilyen témájú rendezvények.

Az amerikai másodosztályú futball liga, a United Soccer League legalább május 10-ig került felfüggesztésre, a csapatok, a játékosok és a rajongók mérkőzések nélkül maradtak. A szervezők azonban találtak egy lehetséges megoldást, egy közel egy hónapon át zajló Rocket League versenyt szerveznek, amiben a csapatok játékosai, támogatói, nagykövetei fognak játszani. A rendezvény a USL eCup nevet kapja, és összesen 32 csapat indul majd a csoportkörökkel, kieséses szakasszal és döntővel rendelkező eseményen.

A USL alelnöke, Ryan Madden elmondta, hogy már egy ideje tervezgették, hogy bekapcsolódnak az e-sportba, most pedig tökéletes alkalom nyílt rá. Ezzel a versennyel az a céljuk, hogy a focirajongókat újra összehozzák, és lehetőséget biztosítsanak nekik egy kis szórakozásra.

Az esemény természetesen a Psyonix támogatásával valósul meg, így biztosítva, hogy minden flottul menjen. A verseny március 31-én kezdődik és tervezetten április 24-ig tart majd, követni pedig Twitch-en lehet.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!