Jamppi perli a Valvét, szerinte jogtalanul teszik tönkre az e-sport karrierjét

A Valve néha érdekes elveket vall, ami olyan eseteket is előhozhat, mint amit Jamppinak kell átélnie.

A Valve mindig is komolyan vette, ha valamelyik profi vagy profinak készülő játékos VAC bant kapott. A tiltás, mint egy skarlát betű égett a delikvensre és ez azt is jelentette/jelenti, hogy akinél ott figyel a VAC, akkor semmilyen Valve által felügyelt e-sport ligában nem vehet részt, az a Majorra sem kvalizhat többek között. Viszont, itt a a történet nem áll meg. A mostani eset szerint, ha valakinek ajándékba megveszed a játékot és arra a fiókra lecsap a kalapács, akkor szintén keresztet lehet vetni a CS:GO karrierre. Úgy néz ki, hogy ez történt a fiatal AWP játékossal, Elias "Jamppi" Olkkonennel is, de ő ezt nem hagyja annyiban, felfogadott egy ügyvédet és felveszi a harcot a Valve ellen.

A sztori annyi, hogy Jamppi még 2015-ben egy LAN party alkalmával egy barátjának megvette a játékot ajándékba. Nem sokkal később a fiókra lecsapott a VAC és mivel a Valve azt állapította meg, hogy Jamppi azt eladta, ezért a profi e-sportból való kizárás rá is vonatkozik. Ez pedig azt jelenti, hogy a finn AWP játékos nem tudott aláírni az OG csapatával és egyelőre úgy néz ki, hogy a karrierje lezárul még azelőtt, hogy elindulhatott volna. Persze megpróbált érvelni és kérte a döntéshozókat, hogy gondolják át újra a döntést, mivel nem ő csalt, de egyelőre úgy néz ki, hogy nem lesz változás. A cég válasza az volt, hogy marad a tiltás.

Ez pedig ahhoz vezetett, hogy nem tudott aláírni az OG csapatával, hiszen a Valve ezt nem engedi az incidens miatt. Pedig mindent megtett, megpróbált érvelni a fejlesztőkkel és megkereste a profi CS:GO játékosok szövetségét, hogy segítsenek neki, de ők sem tudtak mit tenni.

"Mindannyian azt szeretnénk, hogy mindenkinek fair játékkörnyezetet járjon és elfogadjuk, hogy néha a rendszer olyan büntetéseket is kioszt, amire nem lenne szükség. Ezen kívül van olyan, mikor egy játékos nagyon fiatal korában hibázik egyet, mikor még nincs tisztában, hogy mit is csinál pontosan. Ekkor jó lenne, ha a Valve tudna egy picit rugalmasabb lenni."

Most, hogy az OG nem tudta leigazolni a fiatal tehetséget, Jamppi inaktív listára került. Pont ezért jött egy ügyvéd a képbe és úgy tűnik, hogy az ügyből polgári peres eljárás lesz. Hogy ki győzhet, azt nem tudjuk, de az egyszer biztos, hogy a végkimenetel precedenst teremthet.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!



Szerinted nyerhet Jampi egy perben a Valve ellen?

  • 75 %
  • 25 %