Befutottak az első visszajelzések a VALORANT zárt streamer tesztjéről

Befutottak az első visszajelzések a VALORANT zárt streamer tesztjéről

Az információk alapján a meghívott játékosok elégedettek a Riot Games hamarosan érkező új FPS játékával. 

Néhány napja tartották a VALORANT zárt tesztjét, ahová a Riot Games olyan FPS és Streamer veteránokat hívott meg, mint shroud, CouRage, TimTheTatman, vagy xQc. A játékosok tapasztalatairól természetesen ki is szivárgott néhány újdonság, melyek közül a legfontosabb információkat összeszedtük nektek. Nézzük is meg, a profik milyennek látták a VALORANTOT a tesztnap során.

Ügynökök

Pár hete még arról szóltak az iparági pletykák, hogy összesen nyolc ügynökkel kezd majd a játék, a Riot azonban elérhetővé tett egy Breach nevű karaktert is a teszthétvégén, aki a visszajelzések szerint elég OP jelenleg. A karakter képességei az információk alapján a Flash és Stun gránátokra hajaznak, a Rolling Thunder névre keresztelt ulti pedig egyenesen felháborodást keltett egyes játékosoknál, mivel túlságosan nagy sebzéssel rendelkezik. Breach mellett a további karakterekről is érkezett néhány részlet. 

  • Viper, Sova és Sage abszolút pozitív kritikában részesült, viszont Oment sokan túlságosan gyengének tartották.
  • Egy tesztelő szerint a játékosok néhány meccs után feloldhatnak majd egy ingyen hőst. 
  • Dillion nevű hős egyáltalán nem szerepelt a tesztkarakterek között, ezért a napokban felröppent pletyka a létezéséről valószínűleg hamis. 
  • A teszt során minden játékos megkapott öt ügynököt, a továbbiakat viszont fel kellett oldania. 

Kozmetikumok

A kozmetikum szisztéma nagyjából olyan, mintha összegyúrták volna a League of Legends, a CS:GO és az Apex Legends rendszerét. Habár karakter skinek nincsenek a játékban, a fegyvereket, kulcstartókat, a spray funkciót továbbra is testre szabhatjuk majd egy tesztelő szerint. A fegyver kinézetek szettekben lesznek elérhetőek, melyeket kihívások teljesítésével garantáltan feloldhatunk. 

Ranked rendszer

A VALORANT hasonló Ranked rendszerrel rendelkezik majd, mint a League of Legends, viszont a Silver, Gold, Platinum kategóriákat a Mercenary, Soldier, Veteran, Hero, Legend, Mythic, Immortal és a legmagasabb VALORANT névvel fémjelzett divíziók váltják fel. Minden egyes rangnak három szintje lesz, amit meg kell mászni a feljebb jutáshoz, egyedül a VALORANT lesz a kivétel, hasonlóan mint a LoL Challenger státuszához. Az ügynök választás menete érdekes módon az "aki kapja marja" elv szerint alakul, azaz a karaktert az a játékos viheti a meccsre, aki először kiválasztotta, bannolás pedig egyelőre nincs, tekintettel a kilenc opcióra. 

Overtime mechanika

Az FPS játékokban gyakori az Overtime mechanika, hogy a mérkőzés ne záródhasson döntetlennel és ezt a funkciót a VALORANT is átvette. A meccs 25 kör után véget ér attól függően, a csapatoknak mennyi pontjuk van, 12/12 állásnál pedig a aktiválódik az Overtime, vagyis az a csapat nyer, aki megnyeri a következő fordulót és először éri el a 13 pontot. Érdekesség, hogy a képességek és fegyverek vásárlásához szükséges kreditekből az utolsó összecsapás előtt minden játékos 5000-et kap. 

Fegyverek, Gyakorlómód és minden más

A VALORANT fegyverei nagyon hasonlóak a CS:GO-s mordályokhoz és alapvetően képesség központúak, mivel a vállhoz emelés mechanikája például csökkenti a tűzgyorsaságot. Ettől függeltenül meg kell majd szokni őket, ezért a Riot hivatalos gyakorlómódot is beépített a játékba, ahol lőtér és botok is elérhetőek lesznek majd. A játékba épített mechanikák tekintetében itt is lesz térkép, ráadásul ping rendszer is, melynek érdekessége, hogy a lelőtt karakterek is tudják használni a társaik megsegítése érdekében. Végül, de nem utolsó sorban a "bombát" helyettesítő The Spike nem áll vissza alap állapotba, ha a félúton túl megszakítják a hatástalanítását, ehelyett innen indul majd a következő kísérletkor. 

Az információk alapján ti is kezdtek már ráhangolódni a VALORANT-ra?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!