Summit1g szerint a VALORANT tízszer nézhetőbb lesz, mint az Overwatch

Summit1g szerint a VALORANT tízszer nézhetőbb lesz, mint az Overwatch

Az egykori Counter Strike játékos és streamer közvetítésén osztotta meg véleményét a két játékról. 

Tegnap este végre valahára hivatalosan is bejelentették a VALORANT zárt bétáját, ami jövőhét kedden érkezik a tengerentúli és az európai játékosok számára. Szerencsére a Riot Games mindenkinek megadja majd a lehetőséget a játék kipróbálására, ha szeretnétek ti is bejutni, fussátok át az alábbi cikkünket és kövessétek az instrukciókat. 

A profi játékosok és nagyobb streamerek egyébként már nagyjából 30 órát tölthettek a játékban a hétvégi zárt alfa alatt, néhány infó pedig ki is szivárgott a karakterekről, mechanikákról, illetve további részletekről. A tesztcsapatnak tagja volt Summit1g is, aki legutóbbi közvetítése során ugyan új infókat nem árult el, viszont szembe állította a VALORANT-ot a szintén hős alapú FPS-sel, az Overwatch-csal. A gondolatmenet alapvetően egy hatalmas ranttal kezdődött a Blizzard játékáról, mivel a streamer szerint a fejlesztők kidobták a skill igényt és a hősök képességei túl sokat nyomnak a latban, ráadásul mindez a kompetitív szférára is negatív hatással van, főleg a nézők perspektívájából. 

"Garantálni tudom, hogy a VALORANT tízszer jobb lesz, mint az Overwatch, legalábbis nézői szempontból, amikor nagy pillanatok történnek. Persze itt is hangsúlyosak az ügynökök képességei, de nem hiszem, hogy csak ezek fognak eldönteni egy meccset." 

Mindemellett Summit1g azt is elárulta, hogy a CS:GO-hoz hasonlóan a VALORANT-ban is tisztán követhetőek az összecsapások,  játékmenet pedig a fegyverhasználatot jutalmazza majd, ráadásul a csapatot akár egy fő is győzelemhez tudja majd segíteni. 

"A Counter Strike minden idők egyik legnézhetőbb játéka, mivel a fontos és látványos egyéni megmozdulások minden körben ott vannak. Ezzel szemben az Overwatchban kevesebb ilyen van és többet kell a csapatmunkára és a társakra támaszkodni, amit nem szeretek. Ne értsetek félre, szeretem a taktikus csapatmunkát és a kiegyensúlyozott játékmenetet, de OW-ban hiába szeretnéd egyedül elpusztítani az ellenfél egész csapatát, nem teheted meg."

Végül a játékos azért tisztázta, hogy a VALORANT alapvetően inkább CS:GO, mint Overwatch konkurencia, ráadásul játékmenet szempontjából a Riot és a Blizzard művei teljesen különbözőek, vagyis nem hasonlíthatóak össze egymással.

Szerintetek egyébként Summit1g-nek igaza lesz és a VALORANT ügynökök képességei tényleg nem lesznek majd annyira hangsúlyosak?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!