RLCS S9: Törölték a texasi offline döntőt a koronavírus miatt

RLCS S9: Törölték a texasi offline döntőt a koronavírus miatt

Az online közvetítésekben is változásokat eszközöl a Psyonix.

Féltávnál tart a Rocket League Championship Series (RLCS) 9. szezonja, a legnagyobb nemzetközi Rocket League bajnokság. Az eddigi fordulók során kezd körvonalazódni, hogy mely csapatok képviselhetik Európát, Észak- és Dél-Amerikát, valamint Ausztráliát a világbajnokságon. A 12 csapatos megmérettetést az előző 8 szezonban minden esetben egy-egy arénában tartották meg (a legutóbbit például Madridban, melyet az NRG Esports nyert meg), a 9. szezonban azonban elmarad az offline döntő: a Psyonix közleményben jelentette be, hogy törlik az április 24-26-ra Dallasba tervezett tornát a koronavírus miatt.

"Nálunk, a Psyonix-nél a játékosaink, szurkolóink és minden személy biztonságát, egészségét igen komolyan vesszük. A COVID-19 koronavírus világjárvány miatt döntöttünk úgy, hogy töröljük az RLCS 9. szezonjának offline döntőjét", fogalmazta meg a fejlesztő-kiadó Psyonix a közleményben.

Természetesen, akik már megvásárolták a jegyüket a teljes vételárat visszakapják. Akik az ETIX weboldalán keresztül szerezték meg belépőjegyüket, azok automatikusan visszakapják a vételárat, míg aki harmadik féltől váltotta meg az ülőhelyét, annak érdemes felvennie kapcsolatot az értékesítővel. Ezenkívül, a korábbi szokásoknak megfelelően, mindenki, aki jegyet vásárolt bármely korábbi RLCS-döntőre, az jutalmul kapott egy exkluzív kereket. Az ETIX weboldalán keresztül megvásárolt jegyek tulajdonosai e-mailben megkapják a kerék beváltásához szükséges kódot.

Az, hogy a legjobb 12 csapat hogyan és milyen formátumban, illetve mikor fog egymással megmérkőzni (ha meg lesz rendezve a torna), arról a Psyonix később fog tájékoztatást adni.

Ezen kívül az online közvetítésekben is változás fog történni. Habár a játékosok otthonról játszanak a mérkőzések során, a szakértők és a kommentátorok egy stúdióban összeülve értékelték és elemezték a látottakat. A most hétvégi fordulótól kezdődően azonban mind az RLCS, mint pedig a másodosztály, az RLRS mérkőzéseinél minden kommentátor, szakértő, illetve a közvetítésben részt vevő személy a saját otthonukban fogják lebonyolítani az élő közvetítést.

Te mit gondolsz a döntésről?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!