Thorin hatalmas öngólt lőtt - ESL Pro League vs FLASHPOINT csata a Twitteren

Thorin hatalmas öngólt lőtt - ESL Pro League vs FLASHPOINT csata a Twitteren

Thorinból időnként előbújik a kisördög és legtöbbször azonnal pofára esik.

Kis túlzással az idők kezdete óta egymással párhuzamosan zajlott az éppen aktuális EPL és ECS szezon. Ebből sok probléma is adódott, nézői szempontból sem volt izgalmas, hogy délután és este is ugyanazok a csapatok játékát nézhettük, ugyanazokon a pályákon, csak épp más HUD-dal Twitchen.

Az EPL azóta is zakatol, az ECS viszont megszűnt, létrejött helyette a FLASHPOINT, ami teljesen új alapokra kívánta helyezni a profi CS:GO-t, innovatív és izgalmas közvetítéssel, soha nem látott megoldásokkal. Óriási volt a hype az új liga körül, aztán szinte minden félrecsúszott. A koronavírus okozta világjárvány miatt a szervezőknek dobniuk kellett a LAN-t, minden meccset online zajlik, így semmi sem valósulhatott meg az ötleteikből, ráadásul nincs olyan meccsnap, amikor ne csúsznának a FLASHPOINT mérkőzések hosszú órákat.

Thorin, aki kvázi a liga arca, erőszeretettel vívja az EPL vs FLASHPOINT háborút Twitteren. Tegnap például büszkén töltött fel egy képet, amin az látszik, hogy a FLASHPOINT közvetítését egészen elképesztő mennyiségű, +100 ember nézi, mint az EPL-t, ahol sokkal nagyobb nevű csapatok játszanak.

Ezzel hatalmas öngólt lőtt, az internet népe percek alatt darabokra szedte az amúgy sem túl közkedvelt újságírót és elemzőt. A saját közvetítésükön másodpercek kérdése volt és kezdődött a HAVU és az EnVy összecsapása, míg az ESL-nél pont két meccs között tartottunk és bő negyedóra volt még hátra az MiBR vs 100Thieves meccsig. Ahogy elkezdődött mindkét meccs, az EPL nézettsége azonnal a duplájára ugrott, míg a FLASHPOINT tartja a maga 30 ezres táborát. Sokan ezt nem féltek azonnal az orra alá dörgölni.

Az igazság az, hogy a FLASHPOINT eddig nem örvend túl nagy népszerűségnek, sokak szerint találó volt a kezdeti B Site elnevezés, mert az EPL mellett valóban csak egy B oldal. Ami pedig a Twitch közvetítéseket illeti, a múltheti adatok alapján magasan vezet az ESL Pro League, míg a FLASHPOINT a legjobb 10 közé sem fért be.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!