Hirdetés

Nagy eséllyel ezek lesznek az Xbox Series X nyitójátékai

Bár a járvány most minden téren lassítja a hétköznapi életet, mégis úgy tűnik még ebben az esztendőben kijön az Xbox Series X.

Hirdetés

Egy hosszabb interjúban árulta el Phil Spencer, a Microsoft Gaming ügyvezető alelnöke, hogy a pandémia ellenére ő úgy tartja, még idén megjelenhet a legújabb Microsoft konzol, vagyis az Xbox Series X. Természetesen többféle információt is szerettek volna megtudni tőle, azonban konkrétumokkal nem szolgált a sajtó számára. A legtöbben természetesen az áráról érdeklődtek az új készüléknek, erre viszont csak sejtelmes, ellenben magabiztos válasz érkezett. Úgy fogalmazott, hogy a Microsoft most nyerő helyzetben van az új generációs konzolok esetében a PlayStation 5-tel szemben. Az előrejelzések alapján 2020 őszén vagy telén landolhat a boltokban a két új konzol egyébként. 

"Nagyon jól érzésem van az árral kapcsolatban, amelyet meg tudunk majd szabni. Az X sorozat ára és teljesítménye is örömmel tölt el. Hihetetlenül erősnek érzem magam, mert egy nagyon komplett csomagot tudunk majd kínálni. Azt hiszem van egy taktikánk, amivel nyerhetünk, már csak meg kell tudnunk valósítani."

Pontos adatot viszont nem sikerült kipréselni az úriemberből, viszont korábban legalább a masina specifikációit felfedték. Ebből azért le lehet vonni a következtetéseket, miszerint - persze ez minden megjelenésnél ezt hangoztatják - nem lesz gyenge, de azért nem árt majd megvárni a hivatalos teszteket és eredményeket. Persze lassan már mindenki azt szeretné, hogy zökkenőmentesen futtassa a játékokat 4K 60fps mellett, és erre már tettek utalást a fejlesztők, hogy nem lesz probléma, de azért valljuk be, elhisszük, ha látjuk.

Habár az előző témákban nem igazán osztott meg érdemleges információt, arról már sokkal biztosabb képet adott, milyen nyitócímekre lehet számítani a Series X első hónapjaiban. A Xbox egyik zászlóshajó címe, a Halo Inifinite, mely a megjelenéstől fogva szinte 100%, hogy elérhető lesz. Aki esetleg nem ismerné ezt az FPS játékot, annak íme egy kis ízelítő:

"A Master Chief visszatér a Halo Infinite játékban, a legendás sorozat következő részében, 2020 ünnepi időszakában. A 343 Industries által a teljes Xbox-eszközcsaládra – beleértve a Project Scarlettet és a Windows rendszerű számítógépeket – fejlesztett Halo Infinite folytatja a Halo 5: Guardians történetét, és a sorozatot ambiciózus és váratlan irányokba viszi, miközben erejét a vadonatúj Slipspace Engine garantálja."

Azzal folytatta Spencer, hogy az Xbox One esetében túlzásba vitték a játékok számát a konzol eladásának első napján. Az emberek nem tudták egyszerűen eldönteni, hogy mivel tolják. Tanulva a hibából ez most nem fordul elő, éppen ezért az itt felsorolt alkotásokat nem rögtön első napos vételnek kell tekinteni:

 • Cyberpunk 2077
 • Gods And Monsters
 • Lord of the Rings: Gollum
 • Watch Dogs Legion
 • Senua’s Sage: Hellblade 2
 • Rainbow Six Quarantine

A Cyberpunk 2077-et aligha kell ismertetni, a CD Projekt Red nagyon várt címe az ősszel biztosan megjelenik. Az Xbox One-ra megvásárlóknak pedig olyan kedvezményt adnak, hogy egy Series X beújításával már nem kell újra pénzt kicsengetniük a játékért.

Persze rajtuk kívül a Microsoft még nagyon sok külsős stúdióval dolgozik együtt, viszont Spencer elmesélte, jóval nehezebb ilyenkor a helyzetük. Más belsős csapattal, és más külsősökkel kommunikálni. Egy kicsit azért elhúzta a mézesmadzagot is a rajongók orra előtt, mert azzal zárta a beszélgetést, hogy mostantól számítva, ha bármikor showműsoruk lesz, valószínűleg mindig bejelentenek majd valami izgalmasat.

Egy biztos, a szavaiból az derül ki, hogy nagyon készülnek erre az esztendőre, és árgus szemekkel figyelik a PS4 körüli mozgásokat és híreket. Ha a két konzolgyártó egymással versenyzik, abból csak mi jöhetünk ki jól, nem?

 OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Te beruházol majd egy Xbox Series X-re?

 • 0 %
 • 20 %
 • 80 %
Hirdetés
1 db hozzászólás
 • hun_hetek 1 hónapja
  Nagyon várom már
  0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?