Hirdetés

Mesterien lehet tanítani, sportolni és zsonglőrködni a Half-Life: Alyxban

Ilyen nincs, és mégis van, elképesztő mi mindent meg lehet csinálni az új Valve VR játékban. 

Hirdetés

A Half-Life: Alyx nem csak a VR játékok között tarolt, a játékosok egyöntetűen állítják, az év egyik legjobbját alkotta meg a Valve. Nem teljes értékű folytatás lett az Alyx, valamint nem is személyi számítógépekre adták ki, mégis elképesztően hatott a játékos közösségre. A látványvilág, a franchisera jellemző fizika, a környezet, a hangulat, és a történet egyöntetűen 2020 egyik nagy meglepetése. Az Artifact fiaskó után nem sokan vártak ilyen minőségi munkát az utóbbi időben a Steam bevételeiben fürdő Valvetól. A cég azonban megmutatta, hogy van még olyan tarsolyuk, melyet előhúzva le tudják döbbenteni a rajongókat.

A Half-Life: Alyx ráadásul VR közegben játszható csak, mégis rengetegen csak emiatt szerezték be a szemüveget és a technológiát. Már a videókból is feltűnik egyébként, hogy bár elég lineáris az előrehaladás, mégis mennyi mindent megmozdíthat és csinálhat az ember. A leglátványosabb történet egy matek tanár nevéhez fűződik, miután a koronavírus-járvány hatására bezárták a sulikat, ő ebben a játékban tartott órát, és alaposan bemutatta a szögeket.

Sportolásra is van lehetőség, igaz limitált formába, és egy picit másként kell itt ezt a szót érteni. A főhősre vadászó úgy nevezett headcrab (fejrák) egy nagyon makacs kis szörny, nem rest ráugrani és kisebb méretéből fakadóan tényleg ijesztő. Egy pisztollyal őket legyűrni vagy kidobni egy-egy példányukat az ablakon nem nagy cucc, de sportolni velük az már egy külön műfaj. Lehet kosarazni, bowlingozni, amerikai futballozni, meg lehet próbálni golfozni, baseballozni, illetve a kalapácsvetés is simán működhet a játék fizikája miatt.

És valaki még ezt a szintet is felül tudta múlni. Egy YouTuber, ChrisQuitsReality-nek nem hétköznapi ötlete támadt, ugyanis észrevette, hogy a tárgyakat különös módon lehet mozgatni, így a zsonglőrködés különböző formáit tesztelte. Nem csak tanári módon tette mindezt, hanem rögtön mesterkurzust tartott Alyxból. Aprólékosan megfigyeli, mely tárgyakat használhatja, végül azonban az evőeszközöktől kezdődően minden felhasznál erre a manőverre. Billiárdgolyókkal, üvegekkel, székekkel (tényleg székekkel) dobálózik a levegőben, sőt még gránátokkal sem fél ezt megpróbálni. Az talán még megdöbbentőbb, hogy egy VR játék ennyire jól működjön, mert itt már annyira hasonlóan képes mozgatni a tárgyakat, hogyha nem figyel az ember, azt is hihetné, hogy a valóságban teszi mindezt. Ezért pedig újabb óriási piros pont jár a Valvenak.

Miközben vannak olyan játékosok, akiknek egy-egy tárgy használata, mozgatása vagy akár felvétele is okoz némi gondot, vannak olyanok is, akik cirkuszban is felléphetnének, hiszen elképesztően ügyesek. Ezt a videót nem érdemes kihagyni, ha szeretnél egy jót szórakozni:

Ti próbáltátok az Alyxot?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Hirdetés
5 db hozzászólás
 • picibogyo3 1 hónapja
  nice
  0 0 Válasz
 • hun_hetek 1 hónapja
  menő
  0 0 Válasz
 • TeutonicBoi 1 hónapja
  skacok a poszt címét lehetne javítani?
  0 0 Válasz
 • Valynn 1 hónapja
  Ezt kikell próbálnom
  0 0 Válasz
 • Gorran06 1 hónapja
  Na ez igazi VR
  0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?