A tavalyi Fortnite vébé második helyezettje is inkább a VALORANTra vált

A tavalyi Fortnite vébé második helyezettje is inkább a VALORANTra vált

Ha már a tavalyi vébé második is dobbant, akkor valami gond lehet.

A mai nappal indul a Riot legújabb játékának, a Valorantnak a bétája. Múlt hét pénteken már kaptunk egy rövid ízelítőt a legnagyobb FPS streamerek tolmácsolásában, ahol egyébként béta hozzáféréseket is lehetett szerezni. Akkor szinte felrobbant a Twitch, a különböző csatornákat százezrek követték egyenként, nagyon úgy tűnik, hogy hatalmas várakozás övezi a legújabb üdvöskét. A mizéria akkora, hogy más játékokból ismert arcok egyre inkább jelentik befelé, hogy erre váltanak majd. Nincs ez másképp a Fortnite háza táján sem, hiszen a tavalyi vb második helyezettje a Twitteren tette közzé, hogy offolja a játékot a VALORANT kedvéért.

Psalm megköszönte a lehetőséget a játéknak és elmondta, hogy továbblép. A döntés egyébként iszonyatosan váratlan, főleg akkor, ha azt is figyelembe vesszük, hogy a srác tavaly 1.8 millió dollárt húzott be, mikor Bugha mellett megcsípte a második helyet. Azt persze hozzá kell tenni a történethez, hogy az Epic az utóbbi időben túl sok időt és energiát nem fektetett a játék e-sporttá formálásába és ezt már több profi vagy félprofi játékos is megjegyezte. Cented7, a Team Liquid játékosa a következőt mondta:

"Hogy lehetne egy játéknak komolyan venni az e-sport oldalát, ha a tavalyi világbajnoki második egyszer csak azt mondja, hogy végzett?"

A történetnek van mondjuk egy másik oldala is. Psalm nem a Fortnite világában kezdett és nem is ez volt az első olyan, ahol sikereket ért el. Ha hinni lehet az elmondásának, akkor akármelyik játék került a kezei közé, mindig jól teljesített.

Így már jobban megérthetjük, hogy mi volt a motiváció a továbblépés mögött, de akkor is fura, hogy valaki még azelőtt dönt, mielőtt egyáltalán tudnánk, hogy pontosan milyen lesz a Valorant. Azt tudjuk, hogy a nagy közvetítők az egekig dicsérték a Riot legújabb gyerekét, de azért még bőven benne van a levegőben, hogy az egész nem úgy indul be, ahogy gondolták. Félreértés ne essék, minden jel arra utal, hogy a 'Project A' nagyot fog szólni, de azért már most feltenni erre mindent kicsit furának tűnik.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted is befellegzett a Fortnite e-sportnak?

  • 50 %
  • 4 %
  • 46 %