Rekordok a CS:GO világából - Hasítanak a  francia játékosok

Rekordok a CS:GO világából - Hasítanak a francia játékosok

Mit gondoltok ki szerezte a legtöbb fraget a profik között? És kié lehet a legjobb átlagos értékelés?

Aki csak teheti most otthon van, ezzel megnőtt a Steam és többek között a CS:GO népszerűsége is. Nemrég már több, mint 1 millió játékos szaladgált egyidejűleg  a szervereken, korábban sosem voltak még egyszerre ennyien kíváncsiak a játékra.

Az évek alatt persze nem ez az egyetlen rekord, amit felállítottak a játékosok. Nézzük most meg, hogy a profik között milyen rekordok léteznek és, hogy kik vannak a különböző listák élén.

A legtöbb kill és a legtöbb AWP kill

Itt nyilván előnyben vannak azok a veteránok, akik gyakorlatilag a CS:GO első perce óta a játékkal töltik az idejüket. Olyan nagy neveket találunk a listán, mint JW (32171 killel), őt követi f0rest (32711 fraggel) az abszolút rekorder viszont sokak kedvenc játékosa, a Major győztes KennyS. 
Nyolc éves profi CS:GO karrierje alatt 33558 fraget lőtt, ami már önmagában is lenyűgöző, hát még akkor ha hozzávesszük, hogy a dobogó svéd játékosai nagy szerepet játszottak a fnatic-NiP korszakban, kennyS mégis megelőzi őket. Ráadásul nem ez az egyetlen rekord, amit a francia AWP-s tart, ő büszkélkedhet a legtöbb AWP-vel szerzett kill rekordjával is.

17392 alkalommal volt eredményes az AWP-vel, mögötte pedig nem sokkal van lemaradva GuardiaN, aki 16194 fraget lőtt karrierje alatt a híres mesterlövész puskával.

Legmagasabb átlagos értékelés

Ebben a kategóriában már hiába van sokkal több lejátszott meccse a veteránoknak, még is egy viszonylag újonc játékos van az élen. Lassan két éve, hogy a Vitality csapatát erősíti, de már előtte is sokak szeme megakadt ZywOo játékán. 
Közel 600 lejátszott profi mérkőzése után egészen elképesztő, de 1.35-ös HLTV értékeléssel rendelkezik. Mindezt úgy, hogy a Vitalitynek már hónapok óta nem megy annyira a játék, amennyire szeretnék. Mindig ott vannak a legjobbak árnyékában, de az utolsó lépést még nem tudták megtenni. ZywOo ennek ellenére is remekel, szinte minden mérkőzésen. Összesített értékelése mellett érdemes még kiemelni a 0.87-es kill/kör és 90.6-os sebzés/kör számait, amik azt jelentik, hogy a fiatal francia átlagos 87%-os eséllyel minden körben fragel sebzése pedig több, mint 90 minden körben.

A legtöbbet játszott pálya

Azonnal rávághatnánk, hogy Dust2, biztos sokan mondanák Infernot is, de nekik nincs igazuk. A legtöbb profi meccset a magyarok egyik nagy kedvencén, Mirage-on játszották. 15791 meccs fűződik a nevéhez és Mirage az egyetlen olyan pálya, amelyik mindegyik Major tornán játszható volt.

Nemrég megnéztük, hogy miként néztek ki a legnépszerűbb pályák a múltban, hogyan alakultak az egyes harcszínterek az évek alatt. Ha erről lemaradtál volna, akkor feltétlen lapozd át a galériát, amit IDE KATTINTVA találsz.

Legmagasabb fejlövés arány és a legtöbb megnyert clutch helyzet

A francia CS:GO mezőnyéből nem csak kennyS és ZywOo tart rekordokat, hiszen is ScreaM és shox is kiemelkedő egyes kategóriákban. A belga headshot machine erősségét nem nehéz kitalálni, 68.1%-kal övé a legmagasabb headshot ráta. 
ScreaM sajnos jó ideje eltűnt a profi mezőnyből, nemrég láthattuk ugyan a GamerLegion élén, de az a projekt is hamar dugába dőlt. Nem úgy shox, aki jelenleg a Vitality csapatát erősíti és aki valaha megnyert legtöbb clucth helyzet rekordjával büszkélkedhet. Nem Xyp9x, nem flusha, hanem shox. 

A most 27 éves francia játékos fénye talán már kicsit megkopott, az biztos, hogy még mindig őrületes játékokra képes és mindent meg tesz azért, hogy sikerre vigye a Vitality csapatát.

A legtöbb MVP díj

Hiába a 2018-as Astralis éra, a fenti kategóriákban a franciák domináltak, egészen eddig. Device ugyanis az a játékos, akit a legtöbbször választottak az adott verseny legjobbjának, szám szerint 15-öt. Első MVP medálját még a Team Solomid színeiben szerezte, 2015-ben és azóta is töretlenül gyűjti azokat. 
Ma már nincs akkora Astralis fölény a mezőnyben, de device mégis mindig a legjobbak között van. Jelenleg az ESL Pro League 11. szezonjában játszik a csapat, a kezdeti sikertelenségek után viszont kezdenek magukhoz térni. Az első csoportkörben kikaptak a NiP-től, később a Na'Vi és a fnatic is eredményesebb volt náluk, de ma a mousesports ellen játszanak, a tét pedig a továbbjutás.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted ki nyeri majd az EPL 11. szezonját?

  • 31 %
  • 11 %
  • 17 %
  • 42 %