Mitől lesz valaki jó entry fragger? DeadFox és Sc0rch elmagyarázza!

Mitől lesz valaki jó entry fragger? DeadFox és Sc0rch elmagyarázza!

Nem elég, hogy előrerohansz és darálsz, ettől sokkal több mindent érdemes tudni az entry fragger pozícióról. A legújabb Legion Leckéből mindenre fény derül a szerepkörrel kapcsolatban.

A Counter-Strike franchise alapvetően egy igen egyszerű játéknak tűnik, van ugyanis két oldal - Terroristák és Terrorelhárítók -, akik egymás ellen küzdenek. Az egyik fél a bombát akarja lerakni, míg a másik ezt akadályozná meg vagy hatástalanítaná a már lepakolt szerkezetet. Mindenki álmából felkelve is tudja, hogy öt-öt játékosa van mindkét oldalnak és a körök elején lehet elintézni a bevásárlást, majd nem valami nagy pályákon kell dűlőre vinni a dolgot. A végén az nyer, aki 16 pontot gyűjtött. Könnyen értelmezhető játék, pörgős és izgalmas, viszont, ha egy kicsit mélyebbre ás az ember benne, rögtön kiderül, hogy rengeteg információt kell megtanulnia és sok tudnivalót érdemes elsajátítani a fejlődés kikövezett útján. A Budapest Five új edzője, Sc0rch és a profi CS:GO-tól visszavonult, legjobb eredményeket elért magyar játékos, DeadFox most összeállt, hogy sokkal mélyrehatóbban megismertesse a tanulni vágyókat a szerepkörökkel. A Legion Lecke sorozatban már eddig is nagyon sok hasznos és érdekes CS:GO tippet és trükköt lehetett felfedezni, de ez a hosszabb elemzés most még aprólékosabban bemutatja mi fán terem a játék.

Az első videóban az entry fragger kerül terítékre. De kit is látnak el ilyen jelzővel? A játékosok pozicionálása révén kialakul egy csapaton belül, hogy lesznek, akik előrébb, illetve hátrébb helyezkednek el. Általában az elől menőket nevezik így, hiszen ők kerülhetnek először kapcsolatba az ellenféllel, ezáltal adódik lehetőségük megszerezni az első killeket. Tévhit egyébként, hogy csak előre kell sprintelni és leszedni pár ellenséget. Sokan azzal rontják el a játékukat, hogy benéznek valahova frag reményében, de mögöttük semmiféle támogatás nincsen.

Ki lehet jó entry?

  • Nagyon ismerni kell a pozíciókat és a timingokat (időzítés)
  • Tudni kell pontosan, hogy mikor mit szabad meglépni
  • Nem okoz gondot, ha fel kell áldoznia magát a csapat érdekében
  • Jó kommunikációs készség

Fontos tudni azt is, hogy sok olyan pont van a pályákon, ahol fixen lehet egy-egy védő, így nem árt ismerni az összeset, sőt egy meccsben egy útvonalon haladva érdemes ellenőrizni az összes ilyet és megbizonyosodni róla, hogy tiszta a terep és biztonságos. A két úriember most erről a szerepkörről igyekszik minden hasznos információt átadni, illetve a Na'Vi mérkőzéseiből kivágott jelenetek kapcsán bemutatni miként működik egy entry fragger akció közben. Ez az eddigi legmélyebb Legion Lecke, ezért nem árt végignézni, ha szeretnéd megérteni még jobban a játékot és a csapaton belül betöltött szerepedet:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te jó entry fraggernek vallod magad?

  • 5 %
  • 42 %
  • 16 %
  • 37 %