Báldi Gergőről és Bereznay Daniról szólt a hétvége a virtuális autósportban

Báldi Gergőről és Bereznay Daniról szólt a hétvége a virtuális autósportban

Gergő megnyerte a WTCR második e-sport versenyét, Dani pedig 5. lett a virtuális Kínai nagydíjon és parádés időt ment a magyar WTCR bajnokság első selejtezős szakaszában.

A WTCR nemzetközi e-sport bajnoksága négy állomásból, és az első futamot rögtön a Hungaroringen rendezték meg a RaceRoom programban. A magyarok szereplése elképesztő, a Szlovákiai nagydíj előtt Báldi Gergő és Csuti Zoltán vezette a pontversenyt, előbbi 38, míg utóbbi 33-at gyűjtött, és persze mindkettejüknek sikerült győznie is. A Szlovákiaringen aztán újra felbőgtek a virtuális motorok, és hazánk fiai megint szenzációs teljesítményt produkáltak. Amellett, hogy további tehetséges játékoskok ellen mutathatják meg mire is képesek, valódi WTCR pilóták is rajthoz állnak ilyenkor. Egyelőre azonban nekik esélyük sincs, már csak azért sem, mert a mostani hétvégén a M1RA színeiben Báldi Gergő újfent nyerni tudott az első futamon, a harmadik helyen pedig Pinczés Ádám futott be. A fordított rajtrácsot követően aztán újfent két magyar srác csatája határozta meg. Barna Martin indult az élről, mögüle Bánki Bence indulhatott. Óriásit mentek, és egymás sarkában loholtak, végül azonban Bánki örülhetett, őt intette le elsőként a kockáz zászló. Báldi Gergő a 8. helyen ért célba, míg Csuti a 15. lett.

Az összetett állásban Báldi Gergő növelte előnyét, és 76 pontjával magabiztosan tanyázik az élen, mögötte 11 ponttal van leszakadva a német Löhner, a képzeletbeli dobogó legalsó fokán pedig jelenleg Bánki találhat 20 pont minusszal. A jó hír viszont, hogy a magyarok közül ott van a legjobb tízben még Pinczés Ádám (6., 44 pont), Csuti Zoltán (8., 34 pont), valamint Barna Martin (10., 28 pont) is.

A következő állomás a ningbói versenypálya lesz, ahol május 4-én lendül újra akcióba az Esports WTCR mezőnye, az előselejtező április 28-ig tart.

Az elmúlt hét másik nagy szenzációja Bereznay Dániel Forma 1-es futama volt. A valódi pilótákkal megtartott újabb Kínai nagydíj előfutamaként az e-sportolókból álló mezőny is összemérhette tudását. Neki nem sikerült a diadal most, miután a kicsit kaotikusan végződő időmérőn végül a 6. rajtkockát szerezte meg. Nem sokkal a rajtot követően feljött a 4. helyre, de már a dobogó legalsó fokáig is eljutott, de aztán visszaesett néhány pozíciót a boksz kiállás miatt. Amint rendeződtek a viszonyok, az ötödik helyen találta magát újfent, de igazából senki nem volt biztonságban, látványos és komoly előzéseket lehetett látni szinte az elejétől a végéig. A futamot végül Dani korábbi csapattársa Brendon Leigh nyerte, mögötte Frederik Rasmussen és Alvaro Carreton zárt. Bereznayt az ötödik helyen intették le a kockás zászlóval. Íme a verseny rövid összefoglalója:

Emellett kipróbálta magát egy másik ligában is. Elindult ugyanis a Michelisz Norbers és a Hungaroring által meghirdetett WTCR E-sport Bajnokság selejtezőjében is. Ráadásul elképesztő kört futott úgy, hogy ezekkel a járművekkel nem igazán szokott gyakorolni. Hatalmas lehetőséget jelent ez a magyar játékosok számára, hiszen a szezon végén a legjobb beülhet egy valódi versenyautóba a M1RA égisze alatt és támogatott versenyzőként folytathatja a pályafutását legalább 1 éven át. Dani pedig próbaként összehozott egy nem is akármilyen kört. Jelenleg - a cikk megírása közben értendő - az ő ideje az első, 1:51,087-tel vezeti a 2700-nál is több versenyzőből álló ranglistáját. Egy videóban pedig el is magyarázta, hogy miként sikerült neki összehoznia ezt a kört:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!