3 év után tudtak győzni GeT_RiGhTék - Maratoni meccsen kapott ki az új világelső

3 év után tudtak győzni GeT_RiGhTék - Maratoni meccsen kapott ki az új világelső

A CS:GO hajnalán ezek a játékosok a Major döntőket halmozták egymásra, most az ESL One: Road to Rio során találkoztak.

Ahogy már megszokhattátok, minden nap elhozzuk nektek az ESL One: Road to Rio európai mezőnyének legjobb meccseit, nem volt ez másképp tegnap sem és persze ma is lesz mit nézni. Előtte viszont még nézzük át, hogy milyen eredmények születtek tegnap, hiszen volt egy olyan Dignitas vs Fnatic meccsünk is, ami 2013 és 2015 között három alkalommal volt Major döntő.

DreamHack Winter 2013, ESL One: Cologne 2014 és ESL One: Cologne 2015. Ezeken a Major tornákon volt NiP vs Fnatic döntő, a játékosok tekintetében pedig szinte ugyanazok a svéd legendák játszották ezeket a meccseket, mint a tegnapi svéd rangadót.

Legtöbben előzetes a fnaticnak adtuk a meccset, hiszen JWék most kaparintották meg a világelső címet, míg a Dignitas éppen csak befért a top 50 csapat közé és a játékukban is vannak még hiányosságok. Sokadjára bizonyosodott be, hogy ugyanez elmondható a fnaticról is, hiszen tegnap az utóbbi idők egyik legszorosabb mérkőzését játszották a csapatok.

Sikerült elnyernie a csapatoknak egymás pályáit, ráadásul úgy, hogy Train (19-17 a fnaticnak) és Overpass (25-22 a Dignitasnak) is csak hosszabbításban dőlt el. Ezek után jöhetett Dust2, ahol bár nem támadott rosszul a Dignitas, a fnatic 5 CT köre pont elégnek bizonyult ahhoz, hogy megkezdjék a felzárkózást. 15-9-ről kellett visszalőniük magukat a meccsbe, ami részben sikerült is, az utolsó kört mégis a Dignitas hozta el.

Így a Dignitas nyerte meg a meccset, ilyenre pedig 3 éve nem volt példa. Utoljára 2017-ben, az EPL hatodik szezonjában tudtak erősebbek lenni GeT_RiGhTék. Nem ez volt tegnap az egyetlen hosszabbításos meccs,a  NiP is csak nehezen tudta kivívni magának a győzelmet az ENCE-szel szemben, de az esti Heretics vs Complexity összecsapás is csak extra játékidőben dőlt el.

az EU mezőny jelenlegi állása (forrás: hltv.org)

Ma sem maradunk ESL One: Road to Rio meccsek nélkül! A már megszokott délután 3 órás kezdéssel érkezik a magyar közvetítés, elsőnek egy Copenhagen Flames vs G2, majd egy fnatic vs Heretics mérkőzéssel. Tartsatok velünk ma is!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!