Rocket League - Májusban visszatér a közkedvelt Heatseeker mód

Rocket League - Májusban visszatér a közkedvelt Heatseeker mód

Ezen kívül másik három játékmódot is kipróbálhatunk egy-egy hétig egész májusban.

Április 16. és 20. között volt elérhető a sokak által kedvelt Heatseeker játékmód, mely annyiban különbözött a hagyományos játékmódoktól, hogy amennyiben valamelyik csapat játékosa (vagy végső esetben a csapat backboardja) hozzáért a labdához, az egyfajta hőkövető rakétaként azonnal megindult az ellenfél kapuja felé, olykor a lehető legirreálisabb íveket is felvéve. Bár 4 napig játszhattuk a játékmódot, már féltávnál rengetegen, köztük profi játékosok és YouTube-os tartalomkészítők is azt kérték a Psyonix-től, hogy maradjon meg véglegesen a játékmód, esetleg 2v2 formátumban, de ne tűnjön el a választható játékmódok közül.

Ennek ellenére, ugyan április 21-től már nem volt elérhető a Heatseeker, a fejlesztőgárda meghallotta a közösség kérelmét: bár nem véglegesen, de május 21-26. között ismételten bevethetjük magunkat a Heatseeker világába, ez viszont nem minden: ezen kívül további 3, időben korlátozott játékmódot is kipróbálhatunk.

Az első esemény május 1-én, pénteken kezdődik, május 4-én hétfőn végződik és két extra mód is kombinálásra kerül: a Dropshot játékmódot (dióhéjban: egy nagy arénában ahhoz, hogy előbb gólt lőj, el kell pusztítani az ellenfél térfelén a talajt, majd az így keletkezett lyukon át kell átjuttatni a labdát) ugyanis összekeverik a Rumble-lel, így ha eddig biztos voltál abban, hogy a labda átjut a „gólvonalon”, most már ott lesz benned a gyanú, hogy nem szedik ki azt esetleg az utolsó pillanatban egy pumpával.

Ezt követi május 7. és 11. között a Beach Ball játékmód, mely a tavaly nyáron aktuális Radical Summer játékon belüli eseménysorozat során tett szert kisebb-nagyobb népszerűségre. Ebben a játékmódban 2v2 formátumban, a Salty Shores pályáján egy strandlabdával lehet játszani. Az alap játékmenet megegyezik a hagyományos 2v2-vel, de a labda teljes egészében úgy fog viselkedni, mint egy strandlabda, azaz a legkisebb érintésre is igen magasra és messzire tud elszállni, így nagy óvatosságot igényel majd a labda játékba hozatala.

A harmadik esemény a május 14-18. között megrendezésre kerülő Boomer Ball, ami már eléggé hasonlít a Heatseeker játékmódra, azaz ha elütöd a labdát, az sokkal gyorsabban fog útjára indulni, mint a hagyományos játékmódban.

Végül pedig a hónap zárásaként május 21-26. között lesz elérhető a Heatseeker, az áprilisi megjelenéshez képest változatlan szabályokkal.

Mindegyik játékmód az adott napon magyar idő szerint 18:00-tól lesz játszható, egészen a zárónap 18:00-ig. Álljanak itt a cikk zárásaként az időpontok röviden:

  • Dropshot Rumble: május 1-4.
  • Beach Ball: május 7-11.
  • Boomer Ball: május 14-18.
  • Heatseeker: május 21-26.

Jó játékot kívánunk mindenkinek!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!