Rájátszáshoz ért a meglepetésekkel teli ESL One: Road to Rio EU mezőnye

Rájátszáshoz ért a meglepetésekkel teli ESL One: Road to Rio EU mezőnye

Egyik EPL döntős csapat sem jutott tovább az EU rájátszásba.

Hetek óta követjük már a megújult Minor, a Road to Rio európai mezőnyét. Számtalan meccs után rájátszáshoz értek a csapatok, hajrában van a CIS divízió is, az amerikai alakulatok közül pedig már kikerült a pillanatnyi legjobb.

ESL One: Road to Rio - Észak-Amerika

Bár észak-amerikai csoportként nevezték el őket, ez az egy NA csoport volt és itt játszottak a brazil ötösök is. Köztük a FURIA, akik jogosan pályáztak a verseny megnyerésére, az utolsó pillanatban viszont legyőzőjükre találtak. 

A teljes verseny alatt veretlen volt a brazil csapat, hiába találkoztak például kétszer is a Liquid játékosaival, mindkétszer magabiztos 2-0-val zártak ellenük. Egészen a döntőig tartott a veretlenségük, hiszen ott 1-2-es arányban kikaptak az egyébként meglepően jól játszó Gen.G csapatától.
A verseny legnagyobb vesztesei egyértelműen az EG és a Liquid. Őket akár a döntőbe is vártuk volna előzetesen, ennek ellenére a Liquid csak a 4. helyet csípte meg, az EG pedig katasztrofális meccsekkel a háta mögött a 7-8. helyen végzett.

ESL One: Road to Rio - Európa

Az időzóna miatt az EU meccseket követtük élőben az elmúlt hetek alatt, itt már két csoport is volt. Ha valamit el lehet mondani a két csoport meccseiről, akkor az az, hogy szinte mindenki tudott meglepetést okozni, pozitívat és negatívat egyaránt.

Arra még csak-csak számítottunk, hogy az Astralis erős lesz, de hogy szorosan ott lesz mögötte a NiP is, arra már kevésbé. Egyedül a dánoktól szenvedett vereséget a svéd ötös, így ők ketten azonnal a rájátszás felsőági elődöntőjébe jutottak. Nem úgy a fnatic például, aki viccesen, de sorminta szerint játszották a meccseiket. Vereség, győzelem, vereség.... stb. A gond az, hogy többet buktak, mint nyertek, így ők nem jutottak tovább, ahogy a Dignitas, a Complexity és az ENCE sem.
kép

A B csoport talán egy-két fokkal könnyebb volt, ha a papírformát és a neveket nézzük, ennek ellenére ott is volt meglepetés szép számmal. Ki gondolt volna például arra, hogy az EPL döntő után a mousesports alig nyer majd meccset vagy arra, hogy a Movistar Riders megszorongatja a veretlenül a rájátszásba jutó Fazet?

az EU mezőny nyolc legjobbja még játékban van (forrás: hltv.org)

ESL One: Road to Rio - CIS

12 CIS csapat vágott neki a küzdelemnek, közülük egyértelműen a Na'Vit emelte ki előzetesen mindenki. Nem is tévedhettünk volna nagyobbat, elképesztően pocsék formában van a Na'Vi. Olyan csapatoktól szenvedtek vereséget, mint a Hard Legion, a Syman vagy a Virtus.pro, így tovább sem jutottak a csoportból.

a CIS csapatok rájátszásának ágrajza (forrás: hltv.org)

A hat legerősebb CIS csapat a héten játssza majd az utolsó mérkőzéseket, ahogy az európai mezőny is, ám ott rájátszáson túl még a 9-12. helyek kérdése is nyitott.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!