A Major legenda szerint ezért váltanak sokan a VALORANTra

A Major legenda szerint ezért váltanak sokan a VALORANTra

Yay, a Complexity egyik volt játékosa fejtette ki véleményét arról, miért is mennek el sokan inkább VALORANTozni.

Swag, pyth, Zellsis, csak hogy pár nevet említsünk azok közül a játékosok közül, akik befejezték a CS:GO-t és e-sport karrierjüket a VALORANTban folytatják. Az eddigiek alapján az amerikai játékosok, ott is azok között a legnépszerűbb a váltás, akik alacsonyabb szintekről próbálják utolérni a legnagyobbakat.

De tényleg csak ennyi lenne a titok nyitja? Ha nem megy a CS:GO majd megy a VALORANT? A FACEIT Majorön még elérte a legendás státuszt az akkori Complexityvel, azóta viszont eltűnni látszik Jaccob "yay" Whiteaker. Több csapatban is kipróbálta magát, de egyik sem vált be igazán. Bevallottan ő maga is gondolkodik azon, hogy kipróbálja a Riot Games új játékát, ám előtte még az egészségére szeretne koncentrálni. Ettől függetlenül megpróbálta összefoglalni azt, hogy miért is hagyja abba a CS:GO-t olyan sok NA játékos mostanában. A továbbiakban az ő TwitLonger bejegyzését olvashatjátok.

a 2018-as Complexity a londoni FACEIT Majorön

1 - Nincs olyan szervezet, aki pénzt fektetne egy mix csapatba

"Amennyire én tudom, vannak olyan szervezetek, akik kimondottan amerikai csapatot keresnek, de top20 alatt egyik sem. Nem akarnak egy olyan csapatot leigazolni, ami még nem áll stabil lábakon. A gond az, hogy nehéz megállni a lábadon stabilan, ha nincs mögöttetek szervezet, ha nincs mögöttetek elemző, sportpszichológus, ha nincsenek rendszeres bootcamp lehetőségeitek és persze fizetve sem vagytok. Ezek nélkül lehetetlen sikert elérni? Nem, természetesen nem, de jócskán segítenek abban, hogy csak a saját játékodra tudj koncentrálni és a lehető leginkább stresszmentesen ülj le a meccsek elé.

Őszintén szólva nem is értem, hogy miért fektetne ma be valaki pénzt egy alsóbb kategóriás csapatba, főleg a VALORANT mellett. Annyira új még a játék és kiforratlan az e-sport része, hogy mindenki az elsők között szeretne lenni, mindenki az első sikerekre hajt."

2 - Sokat ártanak az új, átalakított rendszerű ligák

"Az új FLASHPOINT és EPL rendszerben vannak olyan fix csapatok, akik vagy bevásárolták magukat vagy magába a ligába fektettek pénzt, így fix a helyük a versenyen. Korábban minden teljesítményalapú volt, bármelyik szervezetnek számolnia kellett azzal, hogy ha nem teljesít jól a csapat, akkor bizony kieshetnek. 

Az utolsó csapatom (az Orgless) a FLASHPOINTban játszott és nem is annyira rosszul. Volt néhány szép meccsünk, olyanok ellen is nyertünk, akik egyébként fizetett partnerei a ligának. Ennek ellenére, a következő szezonra mégis a selejtezőkből kellene bejutnunk. Nincs ellenemre a játék és a küzdelem, de nagyon demotiváló, hogy egyesek a pénz miatt maradnak bent a ligában, nem pedig a teljesítményük alapján. Az EPL esetében ugyanez a helyzet.

(...)

Összességében, elég lehetetlen most a helyzet. Ezért vált sok játékos/csapat a VALORANTra, amiben egyébként semmi kivetni való sincs. Egyszerűen csak fizetni kell a számláikat és új kezdetet akarnak, miután hosszú évekig játszottak egy játékot."

Érdekes amit yay megfogalmazott, nagyjából egybevág azzal amit még shox mondott korábban, szerinte is a kisebb csapatok/játékosok lesznek a VALORANT első e-sportolói, miután megunják azt, hogy a CS:GO-ban évek óta nem tudnak a legjobbak közé érni. Yay teljes bejegyzését IDE KATTINTVA olvashatjátok, eredeti, angol nyelven.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

A borítóhoz használt kép forrása: pinnacle.com

Kövess Minket!