A koronavírus miatt bizonytalan ideig az Intel Grand Slam is szünetel

A koronavírus miatt bizonytalan ideig az Intel Grand Slam is szünetel

Egy darabig most nem "osztogatnak" aranyrudakat.

Emlékeztek még, amikor nem csak az adott versenyt nyerte meg az Astralis majd a Liquid, hanem az Intel Grand Slam aktuális szezonját is? A színpadon kapták meg a csapatok a győzelemért járó 1 millió dollárt, méghozzá aranyrudak formájában. 

A dolog lényege, hogy az a csapat, aki 10 egymásutáni ESL, IEM és DreamHack versenyből négyet meg tud nyerni, az annyira kimagasló a többiek közül, hogy az IGS 1 millió dollár díját is megnyeri. Elsőként ezt a dán Astralis érte el, a második szezonban pedig a Liquid tudott eredményes lenni, méghozzá rekord gyorsasággal.
A harmadik szezon tavaly nyáron vette kezdetét, ám most egy darabig szünetel. Az okot nem hiszem, hogy nehéz lenne kitalálni. A koronavírus miatt minden verseny online zajlik, ráadásul régiókra bontva, így nem lehet megállapítani, hogy éppen ki volt az adott esemény legjobbja.

Az ESL ezért kénytelen volt szüneteltetni az IGS harmadik felvonását, az idei IEM Katowice még beleszámít a versenybe, az ESL Pro League 11. szezonja viszont már nem. Hogy pontosan mikor folytatódik az Intel Grand Slam azt még nem tudni, hiszen egyelőre még az ESL One: Köln sorsa is kérdéses.

A harmadik szezonban a következő csapatok gyűjtöttek már be fejenként egy IGS győzelmet:

  • Liquid - IEM Chicago 2019
  • Evil Geniuses - ESL One: New York 2019
  • fnatic - DreamHack Masters Malmö 2019
  • Astralis - IEM Beijing 2019
  • mousesports - ESL Pro League 10
  • Na'Vi - IEM Katowice 2020

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!