Gla1ve, TACO és Pimp szerint is ideje, hogy alkalmazkodjon a CS:GO a VALORANThoz

Gla1ve, TACO és Pimp szerint is ideje, hogy alkalmazkodjon a CS:GO a VALORANThoz

Nem megöli a CS:GO-t a VALORANT, hanem inkább fejlődésre készteti?

Emlékeztek még, amikor pár hete az ESEA szerverein MR12-es meccseket is játszhattunk? Akkor csak tisztán a móka kedvéért tartottak meg az MR12 hétvégét, most viszont több profi is eljátszott a gondolattal, mi lenne ha tényleg ez lenne a jövőben?

A Riot Games új játéka, a VALORANT óta egyébként is érezhetően jobban figyel a Valve a CS:GO-ra. Sűrűbbek a patchek, az újdonságok, átvettek már a VALORANTtól olyan kényelmi funkciókat, mint például a társaink célkeresztjének lemásolása, de a játék e-sport része is próbál megújulni. Ha félig-meddig kényszerből is, de magasabb díjazást kap majd a Major, a Minor versenyek pedig teljesen új mederben folynak tovább.

Most pedig a profik körében terjedt el a kérdés, mi lenne ha hasonlóan a VALORANThoz, a CS:GO-ban is "csak" MR12-es meccsek lennének? Az egyik legnépszerűbb elemző és kommentátor Pimp, az Astralis irányítója gla1ve és az MiBR játékosa, TACO is úgy gondolja, hogy az MR15 sok.

Egyszerűen túl hosszú egyetlen meccs, egy Bo3 pedig még inkább, az esetleges hosszabbításokról pedig még nem is beszélt senki. A játék jelenlegi gazdasági rendszere nem szenvedne semmilyen csorbát ha 12 kör lenne egy félidő, sőt, szerintük csak még izgalmasabb mérkőzéseket látnánk.

TACO volt az, aki ezzel nem értett egyet teljes mértékben. Szerinte MR12-ben sokkal nagyobb jelentősége lenne a pisztolyos köröknek, az az egyetlen kör sokkal inkább meghatározná a meccs végkimenetelét, mint azt elsőre gondolnánk. Hiszen egy elveszített pisztolykör után, már csak 11 kör van hátra, nem fér bele a force és a lehetőség, hogy azt is elveszíti a csapat.

VALORANTban ez talán ennyire nem mérvadó, ott még egy elbukott force után is bőven van lehetőség, hogy legalább erősebb pisztolyokat, kevlárt és minimális képességeket vásároljunk. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te örülnél ha MR15 helyett MR12 mérkőzéseket játszhatnál a CS:GO-ban?

  • 22 %
  • 78 %