2 millió dolláros jótékonysági verseny jön a hétvégén, az EU és az NA mezőny legjobbjaival

2 millió dolláros jótékonysági verseny jön a hétvégén, az EU és az NA mezőny legjobbjaival

Összesen 10 millió dollárt ajánlanak fel jótékony célra a Gamers Without Borders versenysorozat alatt.

Bár jelenleg hazánkban is enyhülni látszanak a megbetegedések, továbbra is világméretű gondot jelent a koronavírus járvány. A COVID-19 elleni harcot kívánja segíteni többek között a Nations Cup is, ahol válogatott csapatot mérkőznek meg egymással, a verseny alatt befolyó teljes összeg pedig az adott országon belül kerül jótékony felajánlásra.

Hasonlóan nemes cél vezérli a Gamers Without Borders versenysorozatot is, csak a lebonyolítás más kicsit. A GWB 10 millió dolláros alappal rendelkezik, ezt osztják szét hat játék, hat verseny között. Most hétvégén a CS:GO-é a főszerep, 2 millió dollár lesz a három napos esemény összdíjazása, a végén pedig a csapatok döntik majd el, hogy a nyeremények milyen alapítványhoz kerülnek.

Ám itt most nem válogatott csapatok játszanak majd, hanem az európai és az észak-amerikai mezőny legjobbjai. Összesen nyolc csapat küzd majd meg egymással a Bo3-as meccsek alatt, természetesen online. Az EU mezőny hat csapatot foglal magába (G2, fnatic, FaZe, mousesports, OG, Na'Vi), a döntő pedig már egy Bo5-ös meccs lesz, ahol a győztes 750 ezer dollárt ajánlhat majd fel jótékony célra.
Az óceán túloldaláról két csapatot hívtak meg. A Liquid és a 100 Thieves egy Bo3-as showmeccsen csap majd össze, ahol összesen 250 ezer dollárral segíthetik majd a koronavírus elleni küzdelmet. A GWB azonban csavart még egyet a dolgon, a mérkőzések ugyanis MR12 meccsek lesznek.

Idejét sem tudjuk már, hogy mikor láttunk CS:GO-ban MR12 meccset a tier1 csapatok részvételével, emiatt még inkább érdemes lesz ránéznünk az angol közvetítésre, amit egyébként megtaláltok majd Twitchen, YouTube-on és Facebookon is, május 29. és 31. között.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!