A hétvégén érkezik a GWENT Open #1, mutatjuk a résztvevőket

A hétvégén érkezik a GWENT Open #1, mutatjuk a résztvevőket

Nézzük is meg, kik és miért fognak küzdeni az új Masters szezon első nagyobb felvonásában.

Az első szezon GWENT Masters döntője sajnos a vírushelyzet miatt halasztásra került, a következő szezon azonban már javában zajlik. Ennek az első és legfontosabb állomása a GWENT Open #1, ahova selejtezőkön kerülhetett be a legjobb 8 játékos. A bajnokság természetesen teljes mértékben online fog lezajlani, lesz viszont élő közvetítés a CD Projekt Red hivatalos Twitch, YouTube és Mixer csatornáin. A stream szombaton és vasárnap is délután 4 órakor kezdődik.

Új kihívók, harcos veteránok


A hétvége folyamán számos régóta ismert játékos (pl.: Tailbot, Kolemoen, Wangid) csap össze új kihívókkal, akikkel a versenyek során még nem, vagy csak elvétve találkoztunk (pl.: Demarcation, aki hazáját is képviselte az Aretuza World Cup során).

Nézzük is meg őket részletesebben:

Tailbot


A lengyel játékost valószínűleg nem kell bemutatni azoknak, akik követték az elmúlt évek GWENT e-sport eseményeit. A februári első selejtezőről jutott be Tailbot, kedvenc lapja pedig a Bomb Heaver, aminek valószínűleg hasznát veheti majd a Scenariokat használó paklik ellen. Vajon dominálni fogja-e a mezőnyt a paklijaival is, vagy csak a testfelépítésével?

Santtu2x


A finn játékosról már az Aretuza World Cup során is hallhattak az érdeklődők, így semmiképpen sem szabad leírni Santtu-t, aki a Season of the Wolf első selejtezőjéről jutott be. Kedvenc frakciója a Syndicate, úgyhogy remélhetőleg láthatunk tőle akciódús novigrádi meccseket.

Kolemoen


Szintén a Season of the Wolf első selejtezőjéről bejutó Kolemoen az egyik legnagyobb veteránnak számít, a januári és februári szezonok során pedig 67,3%-os győzelmi aránnyal rendelkezik, mely meglehetősen szép statisztika. Stabil játékmenet és német precizitás várható ismét Kolemoentól. 

Wangid1


Az egyik legismertebb kínai játékos újra beszáll a ringbe, akit nem csak az Aretuza World Cup során, de korábbi GWENT bajnokságokon is láthattunk már. A Syndicate frakciót választotta kedvencének, úgyhogy valószínűleg tőle is láthatunk majd pénzköltős meccseket.

Demarcation


Talán a másik legnagyobb név Kínából, akivel szintén találkozhattunk a világbajnokság során. Tailbottal együtt a februári 1. selejtezőről jutott be, és kíváncsian várhatjuk, megfűszerezi-e Nilfgaard pakliját valami váratlannal, vagy esetleg egy standard Masquerade Ball paklit hoz.

Mosu


A korábbi bajnokságokon gyakran lengyel fölény volt a résztvevők nemzetiségét tekintve, Mosu bekerülésével viszont ez az Open mindenképpen Kína erősödését jelzi a GWENT bajnoki szféráját tekintve. Mosu is tagja volt a kínai válogatottnak a világbajnokságon, melyre egy remek Skellige paklival rukkolt elő. Várhatóan most is hoz olyan paklit, mellyel kordában tarthatja a metát.

Andi99


Egy újonc versenyző Brazíliából, aki a februári 2. selejtezőn jutott be erre az Openre. Győzelmi aránya a többiekéhez képest valamivel alacsonyabb, ebből azonban nem lehet túl sok következtetést levonni. A Skellige frakciót választotta kedvencének, viszont a legtöbbet Nilfgaarddal játszotta, úgyhogy érdemes lesz erre a srácra is odafigyelni.

Nik_R


A másik újonc, akiről még nem sokat hallottunk, az ukrán Nik_r, aki a kedvenc frakciója és lapja alapján nagy Nilfgaard-fanatikus lehet, úgyhogy tőle mindenképpen számíthatunk birodalmi játszmákra. Kérdés vajon, hogy a februári 2. selejtezőről érkező versenyző meddig tud eljutni.

Versenyzői és nézői jutalmak

A versenyzők nem csak a 10.000 dollár összdíjazású pénznyereményért küzdenek, hanem a Masters 2. szezonjának döntőjébe történő bekerülésért is, hiszen aki megnyeri az Open #1-t, az biztosan ott lesz az év végén megrendezésre kerülő Masters Season 2 fináléjában.

A várhatóan parádés összecsapások mellett viszont a nézők számára is tartogat jutalmakat a hétvége: az Open közvetítését Twitchen nézők nem csak nagyobb eséllyel kaphatnak 50 Meteorite Powdert és 3 hordót a hétvégén, de ha összesen 4 órát át nézed a közvetítést, egy exkluzív Pavko Gale profilképpel is gazdagabbak leszel.

Nagyon sokan reménykednek abban is, hogy a várhatóan július elején érkező kiegészítőről is csepegtet majd információkat a CDPR a hétvégi torna során, hiszen ennél jobb alkalom kevés van az új DLC meghirdetésére.

Nem csak magyar bajnokság, de nemzetközi torna is megszínesíti tehát a hétvégét. Jó szórakozást kívánunk!

Ti nézni fogjátok a meccseket? Van esetleg olyan játékos, akinek szurkolni fogtok?

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!