VS Standard meta jelentés: Ismét Illidan ül a trónon

VS Standard meta jelentés: Ismét Illidan ül a trónon

Két deck emelkedik ki a tömegből.

Már két hétnél is több telt el azóta, hogy a Blizzard élesítette a legutóbbi nerfeket és buffokat. Az Aggro Demon Hunter hiába kapott újabb gyengítést, a jelenlegi Standard metában nincs nála erősebb pakli. Itt a legfrissebb ViciousSyndicate meta jelentés, amiből kiderül, hogy melyek a legnépszerűbb és legerősebb deckek az elmúlt hét statisztikái alapján!

Népszerűség

Bár a Hunterekből van a legtöbb, az Aggro Demon Hunter még mindig tartja első helyét, ha az összes verziót átfogóan szemlélitek. A Warrior jelentősen visszaesett, a Rogue azonban tartja dobogós helyét, köszönhetően annak, hogy a Secret csomag elvesztésének ellenére vannak játszható alternatívák. A Shaman hiába kapott buffokat, egyszerűen nem elég erős ahhoz, hogy játszható legyen a Standard formátumban.

Matchupok

Az Enrage Warriornak egyetlen szerencséje van, hogy a legnépszerűbb deckek közül a Galakrond Rogue és az Aggro Demon Hunter is elvérzik ellene. Hosszútávon ezért talán megéri még mindig kitartani a pakli mellett, de Illidan leggyorsabb változata és a Highlander Hunter a statisztikák alapján jobban megérheti. 

Tier lista, avagy a legjobb deckek

A korábbiak fényében nincs meglepetés, az Aggro Deom Hunter kiemelkedik a tömegből, de alig marad el tőle a Highlander Hunter, az új meta egyik nagy nyertese. Hiába drága utóbbi változat, bőven megéri rászánni a dustot, ha már unjátok a DH-t és szeretnétek valami hasonlóan erős, de mégis más stílusú deckkel meghódítani a Legendet. Kevés az adat, de a profik között egyre nagyobb teret nyer magának a Pirate és Control Warrior is, esetleg tehettek egy próbát mindkét paklival.

 OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!