Hirdetés

Mindenki nyer: Az Epic Games ingyenes játékai más platformok forgalmait növelik

Az ingyenes játékoknak csak pozitív hatásai vannak Tim Sweeney szerint.

Hirdetés

Az Epic Games Store-t szép lassan az egész gamer világ elfogadja, mivel kizárólag ezen a platformon lehetett olyan zseniális játékokat teljesen ingyenesen megvásárolni, mint a Grand Theft Auto V, a Civilization VI és a jelenlegi akcióban szereplő Borderlands: The Handsome Collection.

Hiába a különleges és limitált ajánlatok, még mindig rengetegen ódzkodnak attól, hogy a Tim Sweeney neve alá tartozó weboldalra ellátogassanak. Az Epic Games első embere nekik is címezte az alábbi mondatait.

"Ha nem szereted a Satisfactory stílusú játékokat, akkor nem veszel ilyeneket. Azonban, ha ingyen megkapod ezt a zseniális videójátékot, akkor rájöhetsz arra, hogy érdekel téged ez a műfaj."

A CEO kiemelte, hogy más platformok eladási megnövekedtek csak amiatt, mivel az Epic Games-en ingyenesen kínáltak egy bizonyos programot. A limitált ajánlathoz hasonló játékok kereslete megnőtt, ezért összességében az Epic Games különös politikájának csak pozitív hatása van, nem véletlen választják több tízmillióan az EGS-t. Sweeney név szerint megemlítette a Humble Bundle-t és a GoG-ot is, azonban kitért arra, hogy ezeket az oldalakat nem is érdemes igazán komolyan venni, mivel a fél százalékot sem érik el az egész piac forgalmának. Bezzeg az Epic Games Store, ami mára 15%-ban részesedik a tortából, ami egy őrületesen nagy szám, mivel a Steam gyakorlatilag egyeduralkodó volt nagyon hosszú éveken keresztül.

Nincs megállás, csütörtökön újabb ingyenes játék vár rátok az EGS jóvoltából.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
Hirdetés
3 db hozzászólás
 • conyfps 11 hónapja
  Nem követtem mi történt mikor ingyenes lett a GTA, de tuti nem örültek azok akik megvették hogy most minden 12 éves tudja majd nyomatni az "rp"-t
  0 0 Válasz
  • Komojtalan 11 hónapja conyfps
   Aki akarta már rég megvette. Ezek az ingyenes játékok arra jók, hogy kiváltsd a torrentes játékokat, vagy tényleg nem ismerted és ingyen kipróbálnád. Gyakorlatilag hiába "adnak el" X darabot, abból a kiadó minimális pénzt látna. Én 4-5 játékot vettem az Epictől, de összesen nem lehet 1 óra játékidőm.
   0 0 Válasz
 • hun_hetek 11 hónapja
  Legyen még több ingyenes játék
  0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés