Hét csapat kapott felszólítást a Valve-tól tulajdonosi érdekütközés miatt

Hét csapat kapott felszólítást a Valve-tól tulajdonosi érdekütközés miatt

Több játékos és csapat került nehéz döntés elé.

Emlékeztek még amikor áprilisban az ESL One: Road to Rio észak-amerikai mezőnyében az MiBR és a Yeah csapott össze? A végeredmény nem volt különösebben érdekes, 2-0-ra nyertek FalleNék, az már sokkal több embert foglalkoztatott, hogy milyen kapcsolat fűzi az MiBR játékosokat a Yeah-hez.

FalleN, TACO, zews, coldzera és dead anyagi befektetésével jöhetett létre a Yeah még 2018-ban, tehát az MiBR mondhatni a saját maga által pénzelt csapat ellen játszott. Erre pontos szabályzata van a Valve-nak ami tiltja az ilyen érdekütközéseket, akkor valahogy mégis szemet hunytak a dolog fölött.

Most viszont hét csapatnak adtak ultimátumot, ugyanezen okokból kifolyólag. Az egyik érintett pont az MiBR és a Yeah, de mivel coldzera és zews már nem tagja a brazil alakulatnak, a FaZe és az Evil Geniuses is bejött a képbe. Őket most a tulajdoni részek felmondására, az érdekütközés megszüntetésére szólítja fel a Valve, feltéve ha a játékosok szerepelni szeretnének a novemberi riói Majorön.
De nem ők az egyetlenek, akik a HLTV forrásai szerint emailt kaptak a Valve-tól. Tomi "lurrpis" Kovanen is megkapta a maga a felszólítását, hiszen a hajdani 1.6 játékos menedzseri pozíciót tölt be az Immotals Gaming Club, az MiBR tulajdonosánál és részvényes az ENCE-nél is. Nincs könnyű helyzetben GeT_RiGhT sem, aki ma már a Dignitas játékosa, de továbbra is részvényes a NiP-nél is. 

Az érintett felek novemberig, tehát az ESL One: Rio Major időpontjáig kaptak haladékot arra, hogy rendezzék ügyeiket.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!