1,2 billió forintért árulják a Batman játékok jogait is birtokló Warner Bros. IE-t

1,2 billió forintért árulják a Batman játékok jogait is birtokló Warner Bros. IE-t

Három cégről pletykálnak, mint potenciális vásárlók.

Az AT&T telekommunikációs vállalat úgy döntött, hogy itt az ideje értékesíteni a WarnerMedia egyik ágát, a Warner Bros. Interactive Entertainmentet. A vételi árról egyelőre nincs hivatalos információ, de a becslések szerint elérheti az összeg a 4 milliárd dollárt, 1,2 billió forintot is.

A 2004-ben alapított Warner Bros. IE jelenleg olyan kisebb vállalatok tulajdonjogával rendelkezik, mint a Rocksteady Games, a NetherRealm Studios, a TT Games, a Monolith Games és az Avalanche Software. Ezek mellett természetesen az összes Warner Bros. brandhez kötődő stúdió is ott szerepel a listán, ami videójáték-franchise-okra lefordítva azt jelenti, hogy a LEGO, Harry Potter, Lord of the Rings és DC képregények minden szereplőjét áruba bocsátja az AT&T. Ez nem jó hír azok számára, akik abban reménykedtek, hogy minél hamarabb megjelenhet az új Batman Arkham játék, esetleg befuthat a várva várt Harry Potter RPG. 

4 milliárd dollárt nem tud minden második érdeklődő letenni az asztalra, de az Electronic Arts, az Activision és a Take-Two Interactive Software a hírek szerint komolyan érdeklődik a Warner Bros. IE-ért. Egyelőre csak találgatások vannak arról, hogy végül melyik gigász lehet a befutó, de az biztos, hogy ekkora üzletet nem kötnek minden hónapban. Ami biztos, hogy se az új Batman, se az új Harry Potter játékról nincs új hír, a Warner Bros. Montreal egyelőre türelmet kért a rajongóktól.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!