Világsztárokkal a fedélzeten rajtol el a GWENT Open #2 verseny

Világsztárokkal a fedélzeten rajtol el a GWENT Open #2 verseny

Hétvégén ismét a kártyák közé csapnak a GWENT legjobbjai.

A Masters aktuális szezonjának első felvonása 1 hónappal ezelőtt zajlott le, ahol remek játszmák után Demarcation vitte el a győzelmet, ezáltal pedig bekerült a decemberben megrendezendő döntőbe. Itt van azonban rögtön a második állomás, azaz a Gwent Open #2, ahova az előzőhöz hasonlóan most is selejtezőkön került be a legjobb 8 játékos.

A bajnokság ismét teljes mértékben online fog lezajlani, élő közvetítés viszont természetesen lesz: a streamet a CD Projekt Red hivatalos Twitch (twitch.tv/cdprojektred) vagy YouTube (youtube.com/cdprojektred) csatornáján lehet megtekinteni. A stream június 27-én és 28-án, azaz szombaton és vasárnap is délután 4 órakor kezdődik.

Ismert nevek, néhány újonc

Az Open #1-hez hasonlóan most is számos olyan játékossal találkozhat a nagyérdemű, akiket a GWENT közössége ismerhet bajnokságokról, vagy egyéb videós tartalmaik miatt. Két játékos szerepel most csupán a résztvevők között, akik viszont még nem szerepeltek hasonló volumenű kupán. Lássuk, kiknek az összecsapásait élvezhetjük a hétvége folyamán:

Wangid1

1 hónappal ezelőtt is szerepelt a legjobb 8 között, ukrán ellenfele azonban egészen a döntőig vitte, miután az első napon legyőzte őt. Valószínűleg fűti őt a bizonyítási vágy, és várhatóan láthatunk tőle Syndicate meccseket is, hiszen ezt a frakciót választotta kedvencének.

Tailbot

Az előző állomás egyik nagy favoritja már az első fordulóban kiesett a bajnokságot végül megnyerő Demarcationnel szemben, így valószínűleg csalódásként érte meg azt a tornát. Wangidhoz hasonlóan ő is bizonyíthat, nem véletlenül került ismét a legjobb 8 közé, de vajon kegyes lesz-e vele a sorsolás?

Kams134

Az Open #2 másik lengyel játékosát többen ismerhetik az Aretuza Gwent World Cupról, illetve több kisebb bajnokságon is szerepelt már. Kedvenc lapja Radeyah, úgyhogy kíváncsian várjuk, milyen paklikat rak össze erre a tornára. Egy biztos: ő játszotta le a legtöbb meccset a Season of the Bear és a Season of the Elf szezonok során.

Green-Knight

A brit versenyző szintén nem számít újoncnak az Open #2 résztvevői között, hiszen számos tornán megmutatta már tehetségét, továbbá a közösség legtöbb tagja remek paklijai miatt ismerheti őt. A Northern Realms frakciót választotta kedvencének, és egy manapság kevésbé látott lapot, Seltkirköt kedvenc lapjának. Remélhetőleg a kupa során is bemutat majd néhány váratlan paklit.

Lneverhood

Az orosz játékossal eddig egyik nagyobb tornán sem találkozhattunk, így ő az egyik újonc az Open #2 mezőnyében. Kedvenc frakciója a Monsters, amely a jelenlegi metában sokak szerint nem a legdominánsabb frakció, egy bajnokságon azonban sokkal életképesebb lehet, mint arra sokan számítanak. Vajon Miruna előkerül-e az ő repertoárjából?

Iluxa228

Az Open #2 másik újonca szintén egy orosz játékos, akivel szintén nem találkozhattunk még. Tailbot után neki van a legkevesebb lejátszott mérkőzése, a győzelmi aránya viszont ellensúlyozza ezt a kedvezőtlen statisztikát. Egyelőre nem tudni, mire számíthatunk tőle; ő lehet az egyik meglepetésjátékos?

Redrame

Bajnokságokon eddig ritkán láthattuk, pakliépítő tehetsége miatt viszont az egyik legismertebb név jelenleg a GWENT közösségen belül. A nagy kérdés az, meg tudja-e állni a helyét egy ilyen kaliberű kupán. Egy biztos: nem véletlenül került be a legjobb 8 közé, úgyhogy érdemes lesz az ő játékára is figyelni.

Magpie131

Az előző szezon utolsó Challengerének győztese a moldáv Magpie volt, aki ugyan még vár szereplésére a Masters 1. szezonjának döntőjében, a 2. szezonban is szeretné már most bebiztosítani a helyét a döntőbe. Vajon most is az aktuális metának megfelelő paklikat hoz, mint fél évvel ezelőtt? A hétvégén kiderül.

Versenyzői és nézői jutalmak

Az összdíjazás nemcsak 10.000 dollár, hanem az Overgrown Bundle és Earth Pack néven futó csomagokból befolyt összeg 30%-a is. Ezeket a játékon belül megvásárolható csomagokat szerdán délig lehet elérni.
A remek összecsapások mellett a nézők számára is lesznek jutalmak a hétvégén: az Open közvetítését Twitchen nézők extra dropokat kaphatnak (a pontos részleteket még nem osztották meg), illetve a június 30-án érkező kiegészítő utolsó lapjait is ekkor mutatják majd be.

Ti nézni fogjátok a meccseket? Van esetleg olyan játékos, akinek szurkolni fogtok?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!