Egy napra elsötétítik a Twitchet, az akció mögött a zaklatásokra adott reakciók állnak

Egy napra elsötétítik a Twitchet, az akció mögött a zaklatásokra adott reakciók állnak

Óriási botrány kezd kibontakozni a világ legnagyobb streaming platformján.

A gaming iparban egyre hangosabbak azok a hangok, amelyek kiállnak a nyilvánosság elé, hogy a korábban ért zaklatásokból fakadó sérelmeket végre világgá kürtöljék. Ebbe az akcióba csatlakoznak be a Twitch felhasználói is, akik összefogtak azért, hogy a világ legnépszerűbb streaming platformjának vezetése valamilyen megoldást találjon a Twitchen jelen lévő diszkriminációra, rasszizmusra és szexuális abúzusra. 

A közösségi médiában megosztott tartalmakban több olyan személyt is megneveztek elkövetőkként, akik a Twitchen valamilyen szerepet betöltenek. Itt Twitch partnerekről, affiliate-ekről és üzleti kapcsolatban álló egyénekről is szó van. A Twitch álláspontja, hogy minden szükséges, akár hatósági lépést is meg kell tenni, hogy ezeket a személyeket kiszűrjék a közösségből.

Azokra is kitért bejegyzésében Emmet Shear, a Twitch egyik alapítója és jelenlegi első embere, akik még nem mertek beszélni arról, ami velük történt. Őket is bátorítja arra, hogy tegyék meg a szükséges lépéseket, hogy a Twitch is reagálni tudjon erre. Úgy tűnik azonban, hogy Shear álláspontja nem elég, valódi tetteket szeretnének látni tőle és nem csak üres mondatokat olvasni. Hogy elérjék ezt a céljukat, egy bojkottot indítottak el, amiben arra kérik a streamereket és felhasználókat, hogy 24 órára sötétítsék el a Twitchet, vagyis ne lépjenek fel az oldalra.

Az akcióban többek között részt vesz az R6S European League szervezőcsapata is, akik áttették péntekre a következő forduló mérkőzéseit, hogy így részt vehessenek a "Blackout-mozgalomban".

Egy másik csoport az elsötétítés mellett útjára indított egy petíciót, amit személyesen Emmet Shearnek címeztek. Ebben arra kérik a CEO-t, hogy végre valódi szankciókkal sújtsa azokat, akik büntetlenül megúszták az elmúlt időszakot. Egyelőre a petícióra és a bojkottra még nem reagált a Twitch vezetése.

 OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!