Agresszív viselkedéssel és zsarolással vádolják Redeye-t

Agresszív viselkedéssel és zsarolással vádolják Redeye-t

Redeye körül is alakul a botrány, a Code Red Esports is érintett benne.

Paul "Redeye" Chaloner és James Banks, a CS:GO és a teljes e-sport ipar két megkérdőjelezhetetlen alakja. Őket is elérte a napok óta tartó zaklatásos botrány hulláma, ezúttal James tálalt ki arról, hogy milyen módszerekkel is dolgozik a népszerű műsorvezető.

Nézd a legizgalmasabb CS:GO meccseket az EsportGuru TV-n!

Az általa megosztott dokumentum szerint Redeye sokszor vállalhatatlanul, agresszívan viselkedik az emberekkel, a munkatársaival is, de az sem ritka, hogy ő vagy egyszerűen miatta a Code Red Esports valamelyik képviselője is zsaroláshoz folyamodott az évek alatt.

Megzsaroltak például újságírókat, hogy maradjanak csendben Redeye viselkedését illetően, de maga James is kapott fenyegetést, ha nem marad csöndben egyszerűen derékba törik a karrierjét. Sőt, elmondása szerint arra is volt példa, hogy Redeye nemes egyszerűséggel megütötte a Gfinity egyik munkatársát, aki inkább továbbra is névtelen szeretne maradni.
Redeye és Luke Cotton, a Code Red Esports kereskedelmi igazgatója persze tagadják az ellenük felhozott vádakat. Utóbbi egy hosszas írásban fejti ki a saját véleményét az üggyel kapcsolatban, amiben egyetlen pontban még igazat is ad James Banksnek.

Cotton valóban fenyegette a brit műsorvezetőt, annak homofób kijelentései és megnyilvánulása miatt. Az ellene felhozott összes többi vádat, például az újságírók zsarolását, tagadja és elmondása szerint a tűrhetetlen viselkedése miatt is egyedül ő beszélt Jamesel, más Code Red Esports alkalmazottak soha.

Redeye Twitteren kommentálta az ügyet. Tagadja az ellen felhozott vádakat, azt beismeri, hogy nehéz lehet vele együtt dolgozni, de sosem bántott, fenyegetett, zsarolt meg senkit. Az üggyel kapcsolatban pedig akkor nyilatkozik majd legközelebb, ha már jogi képviselettel is beszélt erről.

Később aztán ő is reagált Banks vádjaira, részletekbe menően fejti ki karrierje közös pontjait Banksel és azt is, hogy soha semmi olyat nem tett, amikkel most megvádolták őt. Továbbra is elismeri, hogy körülményes vele együtt dolgozni és, hogy egy nehéz személyiség, de sosem bántott senki és bár valóban vitáztak az említett Gfinity dolgozóval, verekedésig egyikük részéről sem fajult a dolog.

Gyakorlatilag az elmúlt héten nem volt olyan nap, hogy ne került volna napvilágra valamilyen hasonló botrány. Letaglózó ezeket az ügyeket megismerni, ahogy az is, hogy szinte minden érintetnek, minden vádpontra van egy ellentámadása, amivel csak tovább sötétítik az ügyeket.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!