Hirdetés

Az eddigi legszebb, de nem a legtartalmasabb TESO DLC - The Elder Scrolls Online: Greymoor teszt

Ezúttal sem fogunk unatkozni, de azért van ahol kilóg a lóláb. 

Hirdetés

A cikk a szerző véleményét tartalmazza.

Volt szerencsém a The Elder Scrolls Online (továbbiakban TESO) előző nagy kiegészítőjét is tesztelni. Tavaly nyáron szinte minden téren elvarázsolt az Elsweyr és valami hasonlót vártam a frissen megjelent Greymoortól is. Sajnos a vágyaim csak részben teljesültek.

Bár ha egyszerűen egy Elder Scrolls játékként tekintünk a TESO legújabb DLC-jére, akkor igazából nem lehet panaszunk. Amit eddig szerettünk a Bethesda szerepjátékaiban az most is parádés, ami viszont eddig is hibádzott, az most sem került javításra.

A Greymoor ezúttal Skyrimba kalauzol minket, ami sosem volt még ennyire szép és tartalmas, ráadásul kapunk egy óriási földalatti területet is. Blackreach valóban gigantikus, ráadásul gyönyörű szép és tengernyi felfedeznivalóval vár bennünket. A gond ott van, hogy ahogy akár a The Elder Scrolls V: Skyrim, akár a TESO bármelyik kiegészítőjénél, úgy most is sokkal érdekesebbek, tartalmasabbak és izgalmasabbak, mint a fő sztoriszál. 

Borzasztó lassan indul be az új, vámpírokra és vérfarkasokra fókuszáló történet, aztán néhány órányi izgalmas játékmenet után azon kapjuk magunkat, hogy már vége is. Annyi baj legyen, a mellékküldetések most is elképesztően színvonalasra sikerültek, ezt a DLC-t is azok viszik a hátukon.

Szintén fájó pont, hogy az Elswyer után nem kaptunk új kasztot. Az  ott megjelent nekromancer briliáns volt, egy minimális finomhangoláson átesett a megjelenést követő hetekben, de egyébként a játék egyik legélvezhetőbb, leglátványosabb karakterosztálya. Sajnos ebből most nem kaptunk újat, ahogy fajból sem. Vérfarkasok és vámpírok persze most is lehetünk, de ahogy az összes eddigi TES játékban, úgy itt is küldetésszálként van jelen.
Számos solo és több fős új raidet is kaptunk, ezek mind kellően izgalmasok, bár némelyik túlontúl rövid. Az nagy dobás viszont az új 12 fős raid, amibe tényleg nem tudunk belekötni. Izgalmas, összetett, hosszú és kellően jó páncélokat és fegyvereket lehet farmolni. 

Egy szó, mint száz a Greymoor remekre sikerült, csak azon a fránya történetszálon kellene még dolgozni a fejlesztőknek. Ha már ráuntatok a WoW-ra mindenképpen érdemes kipróbálni a Bethesda MMO-ját, de talán még WoW mellett is elfér. A jelenleg is tartó Steam Sale-nek hála pedig nem is drága a játék, érdemes az összes DLC-t tartalmazó csomagra lecsapni, az akár hosszú évekre elegendő tartalmat is tud adni.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
1 db hozzászólás
  • hun_hetek 3 napja
    Nekem tetszik az új DLC
    0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?