2017-es klipekért kaphatnak büntetést a streamerek

Új korszak veheti kezdetét a világ legnagyobb streaming platformján.

Néhány órával ezelőtt tartalomgyártók tömegei kaptak rejtélyes emailt a Twitchtől, amiben az áll, hogy figyelmeztetésben részesülnek egy, akár évekkel ezelőtti videó miatt, ugyanis abban olyan zene ment a háttérben, amiért jogdíjat kellett volna fizetni. Jakenbaketől kezdve, Fuslie-n át, egészen molnargabóig ilyen "nem várt ajándékban" részesültek a streamerek, akik azonnal el is kezdték a copyrightos zenéket tartalmazó klipek törlését.

A hivatalos indoklás alapján erre a lépésre azért volt szükség, mivel a Digital Millennium Copyright Act (DMCA) irányelvei alapján megszaporodtak azok a tartalmak, amelyekben jogtalanul használtak fel zenéket. Az előadók számára ez jelentős bevételkiesést jelent, ezért bevezette a Twitch azt, hogy átvizsgálják a 2017-2019 közötti összes videós anyagot, hogy kiszűrjék a visszaéléseket.

A Twitch egyelőre csak figyelmeztet, azonban a harmadik jelzés után törlésre kerül a csatorna, de azonnali felfüggesztésre is van lehetőség, ha a streamer élő adásban használ copyrightos zenét. A jövőben készülni lehet arra, hogy kizárólag jogdíjmentes muzsikák, a játékok saját soundtrackjei, valamint a streamer által készített saját dallamok szólalhatnak meg az élő közvetítésekben. 

A Twitch támogatói szekciója azt javasolja, hogy 2017-ig visszamenőleg töröljétek le az összes olyan clipet és VOD-ot, amiben lehetséges, hogy copyrightos zene szól. Ez nem két percig tart, de ha szeretnétek megmenteni a csatornátokat, akkor nincs más választásotok.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!