Hirdetés

Automata rendszert fejlesztenek a LoL-ba, hogy felismerjék a feedereket

Reszkethetnek az afkolók, a feederek és a trollok, bekeményít a Riot.

NÉZD MOST AZ ESPORTGURUN!

Hazai League of Legends

Best of K&H MNEB League of Legends playoff 3. kör - Team Plague vs. Illés Akadémia Spirit

Hirdetés

Rájött a Riot Games is arra, hogy egyre több olyan tényező van jelen a League of Legends mérkőzéseken, amelyek nagy mértékben képesek befolyásolni az eredményeket. A tényező alatt az AFK-okat, a szándékosan feedelőket és a trollokat kell érteni, akiket nagyon nehéz kiszűrni a hatalmas tömegből. 

A 10.14-es és 10.15-ös frissítésben megérkezik az éles szerverekre a hősválasztás alatt elérhető jelentés- és némításfunkció, amelyek várhatóan olyan adatokkal szolgálnak a fejlesztők felé, amelyekről eddig fogalmuk sem volt. A tesztidőszaktól rengeteget várnak, de nem csak ezen dolgoznak a háttérben.

Az első feladat, hogy aktualizálják az Idézők kódexét. A szabályrendszer frissítése mindenképp esedékes, mivel még konkrétabban meg kell határoznia a Riotnak azt, hogy melyek azok a magatartások, amelyek bomlasztónak minősülnek. A második feladat, hogy elkészüljön egy automatizált rendszer, ami képes felismerni és beazonosítani a szándékosan AFK-olókat és a feedereket/intereket. Mindenkinek lehet rossz napja, de a 83. halál már kicsit gyanús egy Cleanse + Ghost Nunuval.

Végül egy büntetési rendszert is szeretnének összerakni, ami eltántorítja a játékosokat attól, hogy AFK-oljanak és engedjék az ellenfél csapatának a könnyed győzelmet. Emellett azon is dolgoznak, hogy azok a játékosok ne szenvedjenek annyira, akiknek a csapattársuk úgy dönt, hogy inkább megáll a Fountainben táncolni a meccs hátralévő részében.

Mindegyik tervezett funkció rengeteget dobhatna a játékosélményen, minden a megvalósításon múlik.

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait! 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Neked szokott AFK és/vagy feeder lenni a csapatodban?

 • 4 %
 • 64 %
 • 32 %
 • 0 %
Hirdetés
7 db hozzászólás
 • CaptainMorgan 1 hónapja
  Ezt már 10 éve meg lehetett volna lépni tbh.
  0 0 Válasz
 • Detrix 1 hónapja
  Ideje volt, mellé egy normális patch és minden jó.
  0 0 Válasz
 • Yahoo 1 hónapja
  XD
  1 0 Válasz
 • DrSynclear 1 hónapja
  Jó lesz ez
  1 0 Válasz
 • matemilan0703 1 hónapja
  Végre
  1 0 Válasz
 • cucu 1 hónapja
  amúgy is fel vidít ha azt látom valaki megkapta a büntetését amiért AFK-olt vagy feedelt vagy bármi ami tönkre teszi a játék élményemet. Ideje volt lépnie valamit a Riotnak...mondjuk a mágián elégetés jobb lenne, de megteszi.
  0 0 Válasz
 • hun_hetek 29 napja
  végreee
  0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés