Egy szenzációs fiatal tehetséget, és egy rutinos bajnokot igazolt a M1RA csapata

Egy szenzációs fiatal tehetséget, és egy rutinos bajnokot igazolt a M1RA csapata

Egy elképesztően fiatal magyar, valamint egy szerb versenyzővel nőtt a M1RA család, és új távlatok nyílnak meg így a csapat számára.

A következő hétvégén már nem csak virtuálisan, de a való életben is kigurulnak a pályára a M1RA versenyautói. Nem kis meglepetésre, az egyik új pilótájuk a Michelisz Norbert által mentorált Bucsai Attila lesz, aki mindössze 12 éves, de a Salzburgringen már volán mögé ül. A másik új szerzeményük a 35 éves szerb versenyző, Dusan Borkovics, viszont ő csak majd később, a TCR Eastern Europe futamain mutatja meg magát.

A járvány rendesen megkavarta az autó-motorsportban is a dolgokat, és egyelőre szép lassan kezd minden visszatérni a rendes kerékvágásba, de azért mindig mindig vannak bizonytalanságok. Mindenesetre a M1RA jó lehetőségekkel várja az idényt, és miközben Borkovics a csapat Hyundai i30 N TCR versenyautóját vezeti majd a TCR Eastern Europe bajnokságban, Bucsi Attila pedig egy Suzuki Swifttel indul a Swift Cup Europe-ban.

Borkovicsról érdemes tudni, hogy sikerült az elmúlt években komolyabb eredményt is elérnie, hiszen 2014-ben egy teljes szezont eltöltött a WTCC-ben, és Japánban második helyen ért célba. Egy esztendőre rá sikerült megnyernie a túraautó Európa-bajnokságot. A mindössze 12 éves Bucsi Attila esetében a tanuláson és a fejlődésen van a hangsúly, hiszen még olyan fiatal, hogy csak korengedménnyel állhat rajthoz a Swift Cup Europe-ban. Tavaly a M1RA egyik alapítója, Michelisz Norbert figyelt fel rá, és a mentorálását is vállalta a Hyundai Légy N Magad programja keretében.

A M1RA 2020-as szezonja július 10-12-én a Swift Cup Europe-ban Bucsi Attilával indul a Salzburgringen. Két héttel később, a horvátországi Grobnik versenypályán Dusan Borkoviccsal debütál a csapat a TCR Eastern Europe-ban.

A bajnokságok tervezett versenynaptára

TCR Eastern Europe

  1. Grobnik – Július 24-26
  2. Slovakia Ring – Augusztus 21-23.
  3. Brno – Szeptember 4-6.
  4. Hungaroring – Október 24-25.    


Swift Cup Europe

  1. Salzburgring – Július 10-12.
  2. Slovakia Ring – Augusztus 21-23.
  3. Brno – Szeptember 4-6.
  4. Slovakia Ring – Október 9-11.
  5. Hungaroring – Október 16-18.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!