Retteghetnek a csalók? - Megérkezett a VAC frissítése

Végre mindenkinél élesedett az eddig csak tesztfázisban elérhető frissítés.

Két hete kapott a CS:GO egy új béta programot, ami tulajdonképpen egy frissített VAC volt. Hosszú évek óta okoznak már rengeteg gondot a csalók, az anti-cheat frissítése pedig ellenük próbálja meg hatékonyabban felvenni a kesztyűt.

Nézd a legizgalmasabb CS:GO meccseket az EsportGuru TV-n!

A frissítés lényege, hogy a VAC mostantól tüzetesebben, erőteljesebben figyeli a harmadik féltől származó programok használatát, adott esetben korlátozza is azt. Tehát elméletben hamarabb észreveszi a csalásokat, hatékonyabban tudja szűrni azokat. Az új frissítéssel mostantól ez az alapértelmezett beállítás mindenki számára, de van egy-két gond.

Először is, máris több fórumon olvasható és látható is egyben, hogy a patch után pár órával már pörgő aimot használó ellenféllel találkoztak játékosok hivatalos MM szervereken. Másrészt pedig jelenleg több olyan programnak is bezavar a frissítés, amiknek nem kellene.

Az egyik ilyen az OBS. Jelenleg nem használható a Game Capture beállítás, csakis a Windows Capture működik, nem fullscreen beállításokkal. A Valve ugyan létrehozott egy új indítási opciót, amivel ez megoldható (-untrusted), de ebben az esetben csökkenhet a profilunk Trust Factor értéke.

Kicsit olyan érzés ez a patch, mintha egy mesében lennénk. A Valve hozott is frissítést, meg nem is.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!