Szülei megtakarítását az utolsó fillérig FIFA pakkokra költötte egy fiatal srác

Szülei megtakarítását az utolsó fillérig FIFA pakkokra költötte egy fiatal srác

Elszaladt a sráccal a ló.

Ismét főszerepet kaptak a FIFA játékokban megvásárolható loot boxok, azaz pakkok, ugyanis egy 21 éves brit fiatal a szüleitől kapott összes megtakarítást elköltötte kártyákra. Közel 1,2 millió forint landolt az Electronic Arts számláján, a kiadó egyelőre nem akarta kommentálni az esetet.

Johanthan Peniket elárulta a BBC-nek adott interjúban, hogy nagyon súlyos válságon ment át lelkileg, ugyanis édesanyjánál rákos megbetegedést diagnosztizáltak. A gamer srác elkezdett FIFA pakknyitásos videókat nézni, majd úgy döntött, hogy ő is megpróbálkozik néhány nyitással. Először 30 fontot emelt le az egyetemre szánt megtakarításokból, majd 40-et végül 80-at. Ezt egészen addig folytatta, amíg az összes, mind a 3000 font eltűnt a számláról.

A tettéért vállalja a felelősséget Peniket, aki elmondta, hogy már bánja a tettét. A függőségnek nem tudott gátat szabni, ezért a szüleinek és nagyszüleinek okozott hatalmas kárt. Az egyetemre készülő fiatal első pakkvásárlását 2012-ben hajtotta végre, de igazán sokat sosem költött a sokak által szerencsejátéknak tartott pakknyitásokra. 4 évre rá megkapta az első hitelkártyáját, aminek köszönhetően egyetlen kattintással tudta folytatni a FUT csomagok felhalmozását. A szülei sem láttak rá, hogy mit is csinál, ezért gyakorlatilag nem volt akadálya annak, hogy folyamatosan átélje a nyitások izgalmait. 

Peniket visszagondolva már nagyon bánja, hogy a családja előtt titkolózva költötte el ezt a hatalmas összeget mikrotranzakciókra. Átverte a szüleit, hazudott nekik és nem tudatosult eközben benne, hogy igazából már a függőség áldozatául esett. Reméli, hogy a Lordok Háza hamarosan szerencsejáték szabályozás alá helyezi a hasonló elven működő loot boxokat az egész Egyesült Királyság területén, eközben ő megpróbálja átadni tapasztalatait a többi játékosnak, hogy mások ne essenek bele ugyanabba a hibába.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!