Meta változások a legutóbbi HS patch óta: Visszaesett a Demon Hunter

Meta változások a legutóbbi HS patch óta: Visszaesett a Demon Hunter

50% alá esett vissza a DH, bezzeg a Hunter nem gyengült.

Megérkeztek a legfrissebb HSReplay statisztikák, ami a Standard meta változásokat mutatja be a legutóbbi nerfcsomag óta. A 17.6-os patchben összesen kilenc lapot gyengített a Blizzard, melyek közül a legtöbb a Demon Hunter alá tartozik. Ennek is köszönheti Illidan, hogy fokozatosan egyre gyengébb és gyengébb teljesítményre képes, miközben más hősök végre megindultak az emelkedőn.

Bár a Dragonqueen Alexstrasza gyengült, a Highlander Hunter továbbra is a Standard meta egyik megkerülhetetlen tényezője. Diamondban nincs még egy hős, ami felvehetné a versenyt Rexxarral, ebben a HH mellett a Dragon és a Face változatok is nagy szerepet játszanak. További jó hír az izgalmasabb deckek kedvelőinek, hogy végre lehet nyerni Shamannal. A Galakrond Shaman még mindig messze marad a legjobbaktól győzelmi arányban, de legalább már nem az utolsó helyen kullog a listán.

Egyértelműen a nerfek legnagyobb nyertese a Paladin, amelyhez olcsón össze lehet rakni a Murloc paklit. Ezzel a gyors verzióval pillanatok alatt el lehet jutni akár Legendig is, mivel képes elverni a Huntereket, amiből a legtöbb van jelenleg a Standard formátumban.

Végül ki kell térni kicsit részletesebben a Demon Hunterre is. A Tempo DH még mindig a legjátszhatóbb változat, azonban nem szabad elmenni amellett, hogy a győzelmi aránya már csak a negyedik helyre elég az egyre szorosabb mezőnyben. Hasonló mélyrepülésbe kezdett a hős népszerűsége is, ami mellett érvként szól, hogy inkább be kell törni a nerfelt lapokat és el kell felejteni az egész classt, mivel minden dust jól jön az augusztus 4-én érkező új kiegészítőhöz, a Scholomance Academyhez.

A Druid és a Rogue is gyengült, előbbi szinte teljesen játszhatatlan, utóbbinak a Stealth típusával érdemes lehet még próbálkozni.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!