"A Rocket League egy nehéz játék, de egyre többen érdeklődnek iránta" - Morvai Lajos interjú

Egy nagyszerű versenyen vannak túl Magyarország legjobb Rocket League játékosai.

2020 első Rocket League LAN-ja, K&H Junior Rocket League 2v2 Kupa sikeresen lezárult. A főszervezővel, Morvai Lajossal beszélgettünk az esemény kapcsán.

Az elmúlt hetekben különleges Rocket League verseny zajlott a K&H támogatásával az MTK szervezésében, ami nem volt más, mint a K&H Junior Rocket League 2v2 Kupa. Milyen cél lebegett előttetek, amikor életre hívtátok az eseményt?

Az MTK Budapest Esport Szakosztálya két szempont alapján végzi a munkáját, az egyik az innováció, a másik pedig az értékteremtés. Ezt a két fogalmat építettük be az MTK Budapest, mint anyaegyesület filozófiájába, és ezáltal születhetett meg egy olyan kupa ötlete amely abszolút kuriózumnak számít Magyarországon, egy erőszakmentes “sportjáték” virtuális terében zajlik, és természetesen értéket teremt a játékosoknak, a nézőknek és partnereinknek, támogatóinknak is. Ezt az értékteremtést tartottuk szem előtt folyamatosan a szervezés során. 

Teljesítette szerinted ezt az elvárást?

Mivel számunkra a legfontosabb az volt, hogy a résztvevő játékosok és nézők jól érezzék magukat, ezért erről őket kellene megkérdezni. A visszajelzések mindenesetre pozitívak voltak felénk, így elégedettek vagyunk. Reméljük, hogy lesz még ilyen szervezésre lehetőségünk, ehhez persze kell majd ismét a magyar Rocket League közösség kiemelkedő érdeklődése is. 

Mi a legkedvesebb/legjobb emléked a versenyről?

Én folyamatosan jöttem-mentem a rendezvényen, sok mindent láttam de sok mindenről sajnos lemaradtam. Egy dologról viszont szerencsére nem. A torna legnagyobb megmozdulását elkaptam élőben, amikor a döntőben az iTHR bemutatott egy triple save-et. 

A műsorgyártó szobában pihentem pár percet amikor erre a jelenetre még én is felpattantam. 

Az MTK Budapest e-sport szakosztályának nem idegen a Rocket League, hiszen igazolt csapattal is rendelkeztek erre a játékra. Várható tőletek további Rocket League-hez köthető aktivitás a hazai közösség számára?

A tervek szerint igen. Egyre több szervezett csapat alakul itthon, illetve nemzetközi szinten is jó kapcsolatokat ápolunk. A Rocket League egy nehéz játék, de egyre többen érdeklődnek iránta, így szeretnénk kiszolgálni ezt a bővülő közösséget. 

Hol tart jelenleg a csapatotok, milyen versenyeken láthatják őket legközelebb a nézők?

Csapatunk most gőzerővel az RLCS selejtezőkre készül, és szerepelnek majd a Hungarian Open második szezonjában is. Utóbbiban természetesen a címvédés a cél.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!