Az autós mozi után amerikában már jöhet az autós e-sport verseny

Az autós mozi után amerikában már jöhet az autós e-sport verseny

Ha nem lehet tömegrendezvényt tartani, akkor mi lenne, ha a kocsinkból néznénk a bajnokságokat?

Majdnem egy évszázad telt el azóta, hogy a spanyolnátha végig nyargalt a világon és okozott igencsak sötét pillanatokat a nemzetek és emberek életében. Nem mondhatjuk, hogy azóta nem volt olyan járvány, ami ne adott volna okot a gondterheltségre, de a koronavírusig egyik sem ért el igazán durva globális szinteket. Anno a spanyolnátha idejében nem igazán volt választása az embereken, nem létezett még a home office fogalma és az oktatást sem lehetett áthelyezni a virtuális térbe. Egyszóval nem volt internet. Viszont most ez az eszköz a rendelkezésünkre állt és megtehettük azt, hogy bezárkózunk és megpróbáljuk lassítani a járvány terjedését. Ez persze jó dolog, de azért a globális piac megsínylette a dolgokat és még nem tudjuk pontosan, hogy az egész végeztével milyen gazdasági/társadalmi hatásokkal kell szembenéznünk. Viszont azt tudjuk, hogy az emberi kreativitás az ilyen helyzetekben dolgozik a legjobban és valaki mindig azon gondolkodik, hogy mit is lehetne máshogy csinálni.

Amerikában perpillanat tombol a járvány. Ott van a legtöbb fertőzött és egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy nem akar csillapodni a történet. Pont ezért, sok államban bezárták az iskolákat/bárokat/mozikat/edzőtermeket stb., illetve nyilván a tömeg rendezvények is piros lámpát kaptak. Ezt persze az e-sport és az e-sport események is megérzik, viszont Horizon Group egy érdekes ötlettel állt elő, miszerint lehetne olyan e-sport arénákat felhúzni, amik a régi autós mozik mintájára épülnek. Az egész egyébként a retró hangulatot akarja meglovagolni, de az ötletgazda kiemeli azt is, hogy egy ilyen történet csak elősegíteni a szociális távolságtartást, hiszen mindenki a saját autójában lehetne.

"A Horizon elkötelezett híve az innovációnak, az eladóinknak és persze a hozzánk tartozó közösségeknek. Ezek az autós létesítmények egyszerre hordoznák magukban a előremutató és a retró értékeket. A meglétükkel olyan központok alakulnának ki, ahol a vásárlók felkereshetnék a helyi eladókat és találhatnának érdekes szabadidős programokat is, miközben tudjuk, hogy biztonságban vannak."

Az elgondolás érdekes, de egyelőre megmarad a furcsa ötletek halmazában. A saját autónk biztonság nyilván jó dolog, de vélhetően az ilyen rendezvények hatékonysága a legjobb esetben is megkérdőjelezhető.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!