Vrumm vrumm, jön Big Betty, az esport kamion!

Vrumm vrumm, jön Big Betty, az esport kamion!

Az ELC Gaming célja az, hogy a professzionális esport világot és az ezzel járó hypot az átlagos játékosok hátsókertjébe vigye.

A nagyobb Conokon már lehetett látni olyat, hogy egy hardvergyártó nem standdal, hanem egy kamion hátuljába pakolt "mobil LAN centerrel" készül, ahol 5-10-15 gépen lehet nyomatni a legjobb játékokat a Con teljes ideje alatt. Az alapötlet tehát nem új, de ezt fejlesztette tovább az Allied Esports, amikor bejelentette új eseménysorozatát az ELC Gaming Roadshow-t. Az egész központjában egy hatalmas esport kamion van, név szerint „Big Betty”. A hölgyet a Gamescomon mutatták be a nagyérdeműnek és célja, hogy elvigye az esportot oda, ahol eddig még nem volt. A járműben helyet kapott egy teljes esport aréna, kommentátori állások és egy közvetítő stúdió is.


Ő itt "Big Betty"

 Az Esport Legend Cup az ELC Gaming versenysorozata, és ha minden jól megy, akkor ősztől útnak is indul. A játékosok először az online selejtezőkön vesznek részt, majd pedig Big Betty hasában mérik össze a tudásukat pénznyereményekért, ezek mellett pedig a nevük akár felkerülhet az Esports Legends kupára is.

 „Az ELC Gaming célja az, hogy a professzionális esport világot és az ezzel járó hypot az átlagos játékosok hátsókertjébe vigyük. Big Betty pedig megadja nekünk a mozgékonyságot, professzionális hátteret és hangulatot, ami ahhoz kell, hogy egy eddig még nem látott, egyedi esport eseményt hozzunk létre,” mondta Jud Hannigan, az Allied eSports alelnöke.

 Big Betty első állomása a német Neumunsterben lesz. A jármű szeptember 30-tól október 2-ig állomásozik ott, ezalatt pedig Hearthstone és League of Legends versenyeket rendeznek majd rajta.

 A 21,5 m hosszú és 12,5 m széles Big Betty 31 tonnát nyom, és a következő finomságokkal van felszerelve:

  • Kommentátor állások
  • Teljes stream felszerelés
  • A lehető legjobb közvetítő felszerelés és irányítóterem
  • Esport aréna, 24 játékállomással
  • 20 db hatalmas LED képernyő
  • Koncert stílusú hangosító és világító berendezések
  • ’Szabadtéri’ gaming állomások
  • VIP Lounge a tetőn

Ti kipróbálnátok?

Tetszett a cikk? Kövesd az Esport1-et Facebook-on!

Kövess Minket!