Spórolj legálisan: Nincs pénzed új PC-s játékokra? Akkor fizess elő!

Spórolj legálisan: Nincs pénzed új PC-s játékokra? Akkor fizess elő!

A mai videójátékok árai mellett sokkal jobban megérheti, ha inkább előfizetsz egy-egy szolgáltatásra.

Manapság egyre gyakoribb az a furcsa jelenség, hogy akár 20 000 forint körüli összeget is elkérnek a kiadók a legújabb AAA kategóriás videójátékokért. Ilyen esetekben könnyedén kiszorulhatnak azok a gamerek a közösségből, akiket egyébként érdekel az új cím, csak egyszerűen nincs pénzük kifizetni érte a vételi árat. Nekik lehet egy nagyszerű alternatíva az előfizetéses megoldás, amiben PC fronton az Xbox Game Pass jelenleg verhetetlen.

Az előfizetés legnagyobb előnye, hogy piszkosul olcsó, ha az elérhető játékok összárához viszonyítod. Havonta 5 dollárért, azaz nagyjából 1500 forintért, közel 200 programhoz kap majdnem teljes értékű hozzáférést. Azért csak majdnem, mivel a modolást korlátozza a Microsoft rendszere, ezért a Cities Skylines és Slay the Spire esetében a közösségi tartalmakat ezen a platformon nem tudod elérni. Cserében olyan zseniális alkotásokat is kipróbálhatsz, mint a Yakuza 0, az Alien Isolation, a Gears 4, a No Man's Sky és a Subnautica. Steamen több 10 000 forintot kéne ezekért letenned a Valve asztalára, itt meg havonta 1500 forintért nyúzhatod őket 0-24-ben.

Az egyetlen igazi hátránya, hogy ezek a játékok nem maradnak meg a könyvtáradban, ezért ha évekkel később elő akarod venni őket, akkor újra jöhet az előfizetés, vagy a teljes verziós megvásárlás. További kellemetlenségeket okozhat, ha a Microsoft úgy dönt, hogy bizonyos címeket levesz az Xbox Game Pass kínálatából. Ezek közé tartozik jelenleg az F1 2018, a Rime és a Banner Saga 3, cserében a Grounded már megjelent a Passzel elérhető címek között, pedig még csak néhány órája jelent meg hivatalosan Early Acces státuszban.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!