K&H Junior Rocket League Cup – Újabb nevezési rekord dőlt a 3. selejtezőn

K&H Junior Rocket League Cup – Újabb nevezési rekord dőlt a 3. selejtezőn

Az Illés Spirit csapatának technikai probléma állta az útját a döntőben.

2020. július 4.-én szombaton került megrendezésre az MTK Budapest Esport Szakosztálya által szervezett K&H Junior Cup 2v2 bajnokságának harmadik selejtezője. A kvalifikáción ismét megdőlt az egy bajnokságon részt vevő csapatok létszáma: 46 együttes jelezte indulási szándékát, ami figyelembe véve, hogy 8 csapat már nem vehetett részt, továbbjutásuk kiharcolása miatt, igen nagy szó.

Az óriási létszám miatt így már a győzteságon keresztül is 4-5 győzelemre volt szüksége a továbbjutó csapatoknak, ahol már az egyik felsőági döntőért is óriási küzdelem zajlott: mind a La(n) Fiesta (Pyr0MarK., Nodee) összecsapása az Illés Akadémia Spirit B (Galmatox, ŁCDF) ellen, mind pedig a Magvas Pajtik (Kyiev, Dolsab) küzdelme a yoUSeeMe (Easyhope, M1LAN, Wewi33) is 2-1 arányú eredményeket hozott, a döntőt pedig a La(n) Fiesta és a Magvas Pajtik csapatai vívhatták meg. A csapatok szinte egymást licitálták felül a gólok szépségét illetően, a hosszútávú küzdelmet a La(n) Fiesta bírta jobban, így Pyr0MarK., és Nodee örülhetett elsőként a 3. selejtezőn.

A másik felsőági döntő ellenben sajnálatos módon elmaradt. A PepegaSquad (Norbee, Trolley) elleni mérkőzésre ugyanis az Illés Akadémia Spirit A (KranchY, LITI10) nem tudott kiállni, utóbbi csapat egyik játékosánál bekövetkezett áramszünet miatt… A mérkőzést így játék nélkül a korábban Dribble Hungary Season 1 LAN-döntőjén ezüstérmet elérő Norbee, a Hungarian Open első szezonjában pedig szintén ezüstérmet szerző Trolley nyerte meg, akik az azt megelőző WeKings elleni összecsapáson is rendkívül stabil játékot nyújtottak, és nem sokkolta őket ellenfelük szinte emberfeletti védekezése sem, higgadtak tudtak maradni a kritikus helyzetekben is, így végül a PepegaSquad-dal is találkozhatunk az MTK Esport Arénában.

A veszteságon így a La(n) Fiesta ellen alulmaradó Magvas Pajtik újabb esélyt próbáltak meg kihasználni az alsóágon a Reszelt sajt (Kram, Zekev) duója ellen. A döntő kis túlzással élve kaotikus összecsapást hozott, a már-már maratoni hosszúságúra nyúló selejtezőn a csapatok a fáradtság ellen is küzdöttek, nem csak az ellenfél ellen, a párharc végül kihasználta a Best of 5 szett minden mérkőzését: 3-2 arányban a Magvas Pajtik nyertek, így 3. döntőjüket már győzelemmel abszolválhatták.

A mérkőzést követően percekkel derült ki, hogy az Illés Spirit technikai problémája a vesztesági döntőre sem múlt el, így a veszteságon óriásit menetelő yoUSeeMe (Easyhope, M1LAN, Wewi33) játék nélkül jutott tovább a döntőből. Az azt megelőző mérkőzésen ellenben utolsó ellenfelük, az N4 (Eway Myse, Geverty) ellen meg kellett izzadniuk bőven, bár a mérkőzést 2-0 arányban megnyerték, de az N4 többek között az Illés Spirit másik duóját is kiejtették 2-0 arányban, így már előzetesen jelezték, hogy jogot formálnak ők is a továbbjutó helyre. A yoUSeeMe azonban magabiztosabb tudott maradni, helyzeteit pedig nagyobb arányban tudta kihasználni, így megérdemelten jutottak tovább ők is.

Az 3. selejtező végeredménye (a legjobb 12 csapat):

  • 1-2. hely (továbbjutás): La(n) Fiesta (Nodee, Pyr0MarK.); PepegaSquad (Norbee, Trolley)
  • 3-4. hely (továbbjutás): Magvas Pajtik (Dolsab, Kyiev); yoUSeeMe (Easyhope, M1LAN, Wewi33)
  • 5-6. hely: Reszelt sajt (Kram, Zekev); Illés Akadémia Spirit A (KranchY, LITI10)
  • 7-8. hely: WeKings (Daem0nXL, Jozsikahh, Tazuuul); N4 (Eway Myse, Geverty)
  • 9-12. hely: Sp0nsored l3y Mum (Madi, TiraMISU); Savage Socks (Gromacc, Hipo); Illés Akadémia Spirit B (Galmatox, ŁCDF); Chameleons (Artudito5, MARTON5)

A 3. selejtező végeztével a résztvevő csapatok fele már biztos, így az alábbi együttesekből áll jelenleg a résztvevők névsora:

  • Couldn’t care less (Decode, proXii)
  • Felvidék (Bodra, Diel)
  • iPon Team Horizon Reapers (JusTZoly, ZeNeDaR)
  • La(n) Fiesta (Nodee, Pyr0MarK.)
  • LvL Up Esport (Iceman, Storm)
  • Magvas Pajtik (Dolsab, Kyiev)
  • PepegaSquad (Norbee, Trolley)
  • PingWins (heavylton, racsni28)
  • Sapphire (Like Mike STH, MasterThread690)
  • Team Plague (Gogi, Mateos)
  • yoUSeeMe (Easyhope, Wewi33)
  • Wave Trash (Makos, SusziX)

A selejtező minden eredményét meg lehet tekinteni a Smash.gg oldalán, ahol továbbra is lehet nevezni a július 11.-i 4. selejtezőre. 4 csapatnak továbbra is van lehetősége kiharcolni a részvételét a 16 csapatos LAN-döntőre. A közvetítésre került találkozókat (beleértve a felső és alsó ági döntőket is) ezen a linken lehet visszanézni.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!