K&H Junior RL 2v2 Kupa – Thrillerbe illő végjátékot láthattunk a második selejtező utolsó döntőjén

Az iTHR és a LvL Up Esport is biztosította részvételét a döntőn.

2020. június 27-én szombaton került sor az MTK Budapest e-sport szakosztálya által szervezett K&H Junior Cup 2v2 bajnokság második selejtezője. A június 20-ai, előző heti selejtezőn 4 csapat (a Team Plague, a Sapphire, a PingWins, és a Wave Trash) már biztosította részvételét, hozzájuk csatlakozott további 4 csapat a 2. selejtezőről.

Az 1. selejtező korábban megdöntötte az egy bajnokságra jelentkezett csapatok létszámát (ez 42 volt), a 2. selejtező azonban ezt is felülmúlta: 44 duó adta le a regisztrációját, így ismét megdőlt ez a rekord. Viszont a kezdést megelőzően az előző selejtezőn drámai körülmények között alulmaradó, a tegnapi selejtezőn az első helyen kiemelt La(n) Fiesta visszalépett, így ez ismét alapjaiban kavarta meg az előzetes papírformát, és tette még érdekesebbé a küzdelmeket.

A győztesági egyik döntőbe a visszalépést zseniálisan kihasználó Felvidék (Diel, Fl0w) jutott be, ellenfelük pedig a közelmúltban a hazai e-sportban színre lépő LvL Up Esport (Iceman, Storm). A Felvidék csapata a korábbi fordulókban ráadásul az épp tegnap debütáló Illés Akadémia Spiritet is a veszteságra küldte, a felsőági döntőt is rendkívül bátran kezdte a csapat, ám végül a LvL Up túl nagy falatnak bizonyult, így Iceman és Storm 3-1 arányú győzelemnek örülhetett, elsőként továbbjutottak a 2. selejtezőről.

A másik győztesági döntőt az előző selejtezőről még visszalépő, ezen selejtezőn azonban már pályára lépő iTHR (JusTZoly, ZeNeDaR) vívta meg az 1. kvalifikáció alsóági döntőjében alulmaradó Couldn’t care less (Decode, proXii) csapatával, ahol mindkét csapatnak tudása legjavát kellett nyújtania, az iTHR azonban a hazai és nemzetközi kupákban szerzett tapasztalatával át tudott lendülni a nehezebb periódusokon, ellenfelük kevés hibáját pedig rendkívül könyörtelenül használták ki. A Team Horizon Reapers végül 3-0 arányban nyerte meg a döntőt, így ők is készülhetnek a július 18-ai LAN döntőre.

A veszteságról azonban szintén 2-2 csapat biztosíthatta részvételét a döntőn. A LvL Up Esport elleni vereséget követően a Felvidék vizsgázhatott még egyszer, ellenfelük pedig az alsóágon rendkívüli menetelésben, többek között az Illés Spiritet is búcsúztató Magvas Pajtik (Dolsab, Kyiev,-) lett. A döntő kiélezett, és küzdelmes játékot hozott, ez azonban nem zavarta a Felvidék játékosát, Dielt, aki talán az egész selejtező legszebb gólját szerezte meg. A mérkőzés során a Magvas Pajtik túl sok hibát vétett egy ilyen súlyú mérkőzéshez, ezeket pedig a Felvidék jól kihasználta, így 3-0 arányban Diel, Fl0w, és a cserejátékos Bodra örülhetett.

A selejtező zárásaként következett a Couldn’t care less összecsapása az alsóágon szintén óriásit menetelő yoUSeeMe (Easyhope, M1LAN, Wewi33) csapata ellen. A döntőben mindkét csapat magas fordulatszámon pörgött, az elején a yoUSeeMe kicsit álmosan kezdett, de a harmadik játékra megérkeztek a mérkőzésbe, így 0-2-ről kiegyenlítettek összesítésben. Az ötödik találkozón pedig hajszálra voltak a továbbjutástól, de végül egy rendkívül drámai, idegőrlő végjátékban a Couldn’t care less megfordította az utolsó találkozót, így 3-2 arányban biztosították részvételüket ők is.

Az 2. selejtező végeredménye (a legjobb 12 csapat):

  • 1-2. hely (továbbjutás): LvL Up Esport (Iceman, Storm); iPon Team Horizon Reapers (JusTZoly, ZeNeDaR)
  • 3-4. hely (továbbjutás): Felvidék (Diel, Flow, Bodra (csere)); Couldn’t care less (Decode, proXii)
  • 5-6. hely: Magvas Pajtik (Dolsab, Kyiev); yoUSeeMe (Easyhope, M1LAN, Wewi33 (csere))
  • 7-8. hely: Illés Akadémia Spirit (KranchY, LITI10); Sp0nsored l3y Mum (Madi, TiraMISU)
  • 9-12. hely: WeKings (Daem0nXL, Jozsikahh.); Bot Rookies (Szega, tehenke4); Eric az angolna (birodani2, davidkak1227); Rising Idiots (Horvinho, Yogi)

A 2. selejtező végeztével a résztvevő csapatok fele már biztos, így az alábbi együttesekből áll jelenleg a résztvevők névsora:

  • Couldn’t care less (Decode, proXii)
  • Felvidék (Bodra, Diel, Fl0w)
  • iPon Team Horizon Reapers (JusTZoly, ZeNeDaR)
  • LvL Up Esport (Iceman, Storm)
  • PingWins (heavylton, racsni28)
  • Sapphire (Like Mike STH, MasterThread690)
  • Team Plague (Gogi, Mateos)
  • Wave Trash (Makos, SusziX)

A selejtező minden eredményét meg lehet tekinteni a Smash.gg oldalán, ahol továbbra is lehet nevezni a többi selejtezőkre, melyről ugyanúgy 4-4 csapat juthat tovább a 16 csapatos LAN-döntőre. A közvetítésre kerülő találkozókat (beleértve a felső és alsó ági döntőket is) ezen a linken lehet visszanézni

Ha neveznél te is az MTK Budapest e-sport szakosztálya által szervezett K&H Junior Rocket League 2v2 Kupa maradék két selejtezőjére, minden fontos információt megtalálsz a khkupa.esport1.hu oldalon!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!