K&H Junior Rocket League Kupa – Rekorddöntéssel indult az első nyílt selejtező

A Team Plague ráadásul vesztett játék nélkül harcolta ki a részvételét.

2020. június 20-án szombaton került megrendezésre a K&H Junior Cup 2v2 bajnokságának első selejtezője. A négy alkalomból álló selejtezősorozat során eseményenként 4-4 csapat, így összesen 16 csapat jut be a július 18-án megrendezésre kerülő offline döntőbe.

A selejtező már az elindulása előtt rekordot döntött: összesen 42 csapat adta le regisztrációját az első selejtezőre, amely a csapatok létszámát tekintve új magyar rekord, korábban 2v2 bajnokságon ennyi csapat nem vett még részt egy küzdelem során sem. Az újabb dráma az első fordulók kezdetét követően alakult ki: a 42 csapat közül a Team Horizon Reapers visszalépett a küzdelmektől, amely csapat a Team Plague-gel egyetemben a kettő legesélyesebb együttes volt a továbbjutás kiharcolására, így ez alapjaiban kavarta meg az erőviszonyokat.

A mezőnyben így is a hazai e-sport életet követőknek sok ismerős nevet lehetett felfedezni, mind a topcsapatok közül, mind pedig a feltörekvő együttesekből. Az egyik legnagyobb meglepetést is talán a feltörekvő csapatnak számító Wave Trash (Makos, SusziX) szállította a győzteságról, ugyanis egy fordulóval a vége előtt kiejtették a Hungarian Open 1. szezonjában bronzérmet, a Dribble Hungary 1. szezonja során pedig ezüstérmet szerző Nodee-t és Pyr0MarK.-ot. A döntőben azonban már túl nagy falatnak bizonyult aktuális ellenfelük, így a Team Plague (Mateos, Gogi) volt az egyik csapat, amely a felső ágról jutott tovább a LAN-döntőre. A csapat ráadásul minden mérkőzését 2-0-ra, vagy 3-0-ra nyerte meg, így nem kérdéses, hogy megérdemelték a srácok.

A felső ág másik döntőjébe a nem túl könnyű sorsolással rendelkező, ám a hazai versenyeken régóta rendre részt vevő Sapphire (Like Mike, MasterThread690) jutott tovább, akik először többek között a Necrotic Multigaming játékosával, Bencyvel felálló Zekcyt, valamint a Hungarian Open során csapatukat erősítő proXiival felálló Couldn’t care less duóját is le tudták gyűrni. Ellenfelük pedig az a PingWins (heavylton, racsni28) lett, akik a Team Horizon Reapers visszalépéséből a legtöbbet nyertek, ugyanis ezen az ágon vesztett játék nélkül végighaladva jutottak el ugyaneddig. A döntő végül kiegyensúlyozott, komoly küzdelmet hozott, a rutin azonban jobbnak bizonyult: a kritikus szituációkban is higgadtnak maradni tudó Sapphire végül 3-1 arányban felülmúlta a PingWinst, így a Team Plague-gel egyetemben ők is felső ágról továbbjutva örülhettek a részvételnek.

A vesztes ágról azonban szintén 2-2 csapat biztosíthatta részvételét a döntőn. Elsőként a Team Plague ellen vereséget szenvedő Wave Trash küzdött meg a „régi motorosokkal” pályára lépő Couldn’t care less (Decode, ProXii) csapatával, utóbbi csapat a Sapphire elleni vereséget követően magabiztosan menetelt az alsó ágon a döntőig. Itt viszont hiába hibáztak keveset, még az is büntette magát: a Wave Trash ezeket a hibákat könyörtelenül kihasználta, így Makos és SusziX örülhetett 3. csapatként, és a Team Plague elleni vereség ellenére végül továbbjutóként zárhatták a napot.

A selejtező zárásaként következett a PingWins összecsapása a La(n) Fiesta (Nodee, Pyr0MarK.) ellen. A La(n) Fiesta játékosai korábbi bajnokságokon többször értek el együtt és külön-külön is szép eredményeket, Nodee például a 2v2 ligabajnokságokban kétszer-kétszer is ezüst- és bronzéremmel zárta a bajnoki küzdelmeket. A rutin itt viszont nem segítette ki a csapatot: a PingWins rendkívül bátor, agresszív és olykor tetszetős játékkal győzte le ellenfelét 3-1 arányban, így heavylton és racsni28 továbbjutásával lett teljes az első selejtezőről kvalifikáló csapatok névsora.

Az 1. selejtező végeredménye (a legjobb 12 csapat):

  • 1-2. hely (továbbjutás): Team Plague (Gogi, Mateos); Sapphire (Like Mike STH, MasterThread690)
  • 3-4. hely (továbbjutás): Wave Trash (Makos, SusziX); PingWins (heavylton, racsni28)
  • 5-6. hely: Couldn’t care less (Decode, proXii); La(n) Fiesta (Nodee, Pyr0MarK.)
  • 7-8. hely: Dielizmus (kram, Rambopárki); Magvas Pajtik (Dolsab, Kyiev)
  • 9-12. hely: Team Traktor (AkosS, Snasty, trion.); VillanyKábelok (Erick0706, Kiseki, Tatas); Savage Socks (Gromacc, Hipo, Kronus); Team Mittomén (Royson, SlasHy50)

Gratulálunk mi is a továbbjutó csapatoknak, velük már biztosan találkozunk az MTK Esport Arénában megrendezésre kerülő Junior Cupon.

A selejtező minden eredményét meg lehet tekinteni a Smash.gg oldalán, ahol továbbra is lehet nevezni a többi selejtezőre, melyről ugyanúgy 4-4 csapat juthat tovább a 16 csapatos LAN-döntőre. A közvetítésre kerülő találkozókat (beleértve a felső és alsó ági döntőket is) ezen a linken lehet visszanézni.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!