Történetében először női győztest avattak a múltheti FNCS kvalifikáción

Történetében először női győztest avattak a múltheti FNCS kvalifikáción

Moqii a Gen.G színeiben hatalmasat játszott a hétvégén.

Ahogy az lenni szokott ezen a hétvégén is folyamatosan zajlottak a Fortnite Champion Series kvalifikációs fordulói. A játékosok most is a világ minden tájáról jelentkeztek, hogy továbbjuthassanak. Azonban ez a hét különleges volt, hiszen egy 14 éves svéd lány nyerte az európai selejtezőt, és ezzel ő lett az első női játékos, aki be tudott húzni egy FNCS kvali győzelmet.

Azért az látható, hogy igencsak szoros volt az 1. és a 2. hely, összesen egy pont döntött Moqii javára. Pedig a neve mellett ott szerepelt három Victory Royale, körönként átlagosan több mint 6 elim, ami valljuk be hogy nem semmi. Az átlag helyezése már 26 körül volt, de bőven kompenzálta azt a killjeivel.

Moqqinak egyébként nem újdonság a versenyzés, hiszen már azóta indul kisebb-nagyobb versenyeken, mióta a szabályok megengedik, azaz 13 éves kora óta. A tehetsége pedig kérdés nélküli, hiszen az utóbbi hetekben-hónapokban folyamatosan ott volt a top 20-ban, de valahogy a jobb eredmény váratott magára, eddig. Sőt pár hónappal ezelőtt már egy e-sport csapat, a Gen.G is felfigyelt rá és ő boldogan mondott igent, mikor szerződést ajánlottak neki.

A bajnokság selejtezői még nem értek véget, van még egy kör hátra. De két hét múlva augusztus 14 és 16 között jn majd a végső megmérettetés, ahol ismét találkozhatunk majd moqii-val és meglátjuk, hogy meddig jut a svéd tehetség.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!