Bejelentették az online IEM New Yorkot - Mi lesz így a riói Majorrel?

Bejelentették az online IEM New Yorkot - Mi lesz így a riói Majorrel?

Októberben jön az amerikai kontinens legnagyobb versenye.

Nem úszta meg az IEM New York sem, az amerikai földrész legnagyobb versenye is online lesz. Mindez persze tökéletesen érthető, hiszen míg Európában már túl vannak a vírus tetőzésén az országok, addig Észak- és Dél-Amerikában is még napról napra több a fertőzött.

Természetesen három régióra osztják így a versenyt, összesen 250 ezer dollárért játszanak majd. De ami még ennél is fontosabb, hogy az NA és a CIS mezőny RMR pontokért küzd majd, méghozzá utolsó alkalommal. Számukra az IEM New York lesz az ESL One: Rio Major utolsó selejtezője, az utolsó esély, hogy belőjék magukat a Major mezőnyébe. Az EU csapatok ezúttal "csak" a díjazásért és a dicsőségért játszanak majd.

az NA és a CIS csapatok RMR pontjai

Hiszen 2020 egyetlen Major tornája az ESL One: Rio lesz, ha lesz. Legutóbb DeKay-nek is feltették a kérdést, aki bár pontos információkat nem tudott mondani, abban sokan egyetértenek vele, hogy a Majornek nem lenne szabad online-nak lennie. A brazil helyszín viszont erősen kérdéses, hiszen a dél-amerikai országban is tombol még a koronavírus, márciusi kirobbanása óta folyamatosan nő az aktív esetek száma.

Aligha lehet majd biztonságosan megtartani a brazil Majort, pótlására pedig két lehetőség van. Vagy újra eltolják az egészet és 2020 Major nélkül ér majd véget vagy új helyszínt keresnek. Utóbbi sem lesz túl könnyű, hiszen Európa országai sem mentesek még a vírustól, a tízezres tömegről szinte biztosan le kellene mondanunk egy európai Major esetén is.

Kétségünk ne legyen afelől, hogy a Valve gőzerővel dolgozik a legjobb megoldáson, de a végső döntéssel nem várhatnak már sokat. Az online IEM New York október 6-án kezdődik majd, az Esport1 és az Esport1 TV felületein pedig nem maradtok majd le semmiről a New York-i verseny kapcsán.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!