HS: Scholomance Academy lapelemzés a legjobb magyar kártyásoktól

HS: Scholomance Academy lapelemzés a legjobb magyar kártyásoktól

Vannak olyan lapok, amelyek egyértelműen uralhatják az új kiegészítő utáni metát.

A magyar Hearthstone még mindig gyerekcipőben jár, de ez nem jelenti azt, hogy a félprofi-profi szinten vitézkedő kártyások ne látnák át azt, hogy mit is tartogat az új kiegészítő. A Scholomance Academy hamarosan megjelenő új lapjait a Team Plague csapatából PenhaDani és dropdead, Jenővel kiegészülve nézte át. Később Wonder Stag Esports Jokeh és Salastro is átrágta magát a lényeken és varázslatokon. Harmadiknak a K&H MNEB S1 és S2 győztese LvL Up Hulkeinstein, valamint Wuncler, csonkalacika, TooLateToDie és Robág ásta bele magát a kártyákba. Végül a Genesis Gaming csapatából CheeseHead tanulmányozta közelebbről az új kiegészítőt.

A pontozásról

Mindegyik játékos ötös skálán értékelte a lapokat, amelyekhez érdemes rövid magyarázatot is fűzni.

  • 1 pont: Játszhatatlan, nem lesz eleme kompetitív pakliknak
  • 2 pont: Félig-meddig játszható, talán tech kártyaként, vagy töltelék lapként bekerülhet meta deckekbe
  • 3 pont: Játszható, legalább egy példányban biztosan bekerül majd meta paklikba
  • 4 pont: Erős, több pakliban, több classnál is feltűnhet, az egyik oka lesz, hogy a köré épülő deck megállja majd a helyét
  • 5 pont: Nagyon erős, maga hozza létre a változatokat, akár a jövőben is nagy hatással lehet az egész metára

PenhaDani, dropdead és Jeno lapelemzése

Három Legendarynek is egyöntetűen 5 pontot adtak a tapasztalt veteránok, érdekesség, hogy ezeken az 1600 dustba kerülő lényeken kívül más kártya nem érdemelte ki a maximális pontszámot. Forest Warden Omu a Druidát repítheti a Tier 1-be, High Abbess Alura a Paladinban művelhet csodát,Disciplinarian Gandling a Warlockban okozhat nagy meglepetéseket. Egyhangúan 1-es pontszámot 42 kártyának adtak PenhaDaniék, az összes lap (dual-class lapokat többször is megvizsgálva) átlaga 2,42-re jött ki. A legjobb értékeléseket a Warlock, a legrosszabbakat a Warrior kártyái kapták.

A Team Plague-es kártyások teljes lapelemzését itt találjátok meg!

Jokeh és Salastro

A WSE leghangosabb kártyása, valamint a magyar Warrior legenda 4 órában beszélte ki az új kiegészítőt. Forest Warden Omu és High Abbess Alura tőlük is megkapta a maximális pontszámot, azonban hasonlóan jóra értékelték a Voracious Readert is, ami rengeteg laphúzással küszködő deck alapja lehet. Összességében Jokeh és Salastro is a Warlock kártyáit tartja a legtöbbre az előzetes számolgatások alapján, de a legrosszabbnak járó címet a Rogue kapta tőlük. 

Jokeh és Salastro teljes lapelemzéséért ide kattintsatok!

A LvL Up csapat és CheeseHead lapelemzését a következő oldalon találjátok!

Hulkeinstein, Wuncler, CSGY és TooLateToDie (+ Robág) lapelemzése

A szegedi csapat kicsit visszafogottabban osztogatta a pontszámokat, egyetlen lap sem kapott maximális értékelést a négy játékostól. Legközelebb Forest Warden Omu került a dicsőséges 5,0-hoz, de Hulkeinstein 4-est adott a lapnak. Kifejezetten jó (4,5-es) pontszámot kapott a Lightning Bloom, a Voracious Reader és a Secret Passage is, utóbbit az egész HS közösség a legjobb lapnak tartja az egész kiegészítőből. Összességében 1,99-es értékelést kapott a 135 kártya, ami kifejezetten alacsony annak ellenére, hogy sokan úgy vélik, hogy ez lesz a HS valaha volt legerősebb kiegje.

A LvL Up csapat teljes lapelemzését itt találjátok!

CheeseHead lapelemzése

A K&H MNEB kétszeres döntőse szakított a hagyományokkal és 1-4-es skálán értékelte a kártyákat. 7 lap is megkapta CheeseHeadtől a maximális, azaz "busted" pontszámot. Forest Warden Omu nála is megkerülhetetlen volt, de még kilenc másik lény/varázslat is odakerült a legjobbak közé.

  • Shardshatter Mystic, Guardian Animals, Lightning Bloom, Shan'do Wildclaw, Mozaki, Master Dualist, Voracious Reader

Összességében 2,05-os értékelésével kicsit átlag felettinek tartja a Genesis Gaming játékosa az új kiegészítő hamarosan megjelenő kártyáit, ami jó jel azoknak, akik szeretnék, hogy a meta alapjaiban változzon meg.

CheeseHead teljes lapelemzését itt lelitek meg!

Vannak kártyák, amelyeket a profik sem tudtak egyértelműen belőni (Mozaki, Master Dualist), miközben másoknál kirajzolódik, hogy kötelező craft lehet belőle (Forest Warden Omu). Az 1 pontra értékeltek tömegei főleg a neutral kategóriában szerepelnek, de ez nem is probléma, mivel az Arénának és a Discover mechanikának is szüksége van a vérfrissítésre.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!