NEOM miatt a Blast szakmai stábja elkezdett felmondani

A közösség nyomása egyre nagyobb, ennek nem lesz jó vége.

Már vélhetően sokan ismeritek NEOM nevét és sokan olvastatok már arról, hogy milyen visszhangja volt annak, hogy a Riot bejelentette, hogy a LEC és a szaúdi projekt milyen kapcsolatra lép. A közösség és egyébként a Riot munkatársak reakciója olyan durva volt, hogy egy nappal később már visszakoztak is és felmondták a megegyezést.

Ezzel együtt nem a Riot volt az egyetlen, aki megegyezett a hercegséggel. A dán Blast szervezet múltheti bejelentése alapján az épülő város e-sport tanácsadója lesz és gyakorlatilag ők lesznek felelősek azért, hogy milyen infrastruktúra kerül kiépítésre, milyen rendezvényekre lehet számítani és persze arról is szó volt, hogy a helyi tehetségek nevelésében is részt vesznek.

Már akkor lehetett arra számítani, hogy a megegyezés miatt a Blast is célpont lesz és, ahogy az várható volt, a közösség majdnem teljes egésze elítélte a döntést. A kommentek szinte mindegyike negatív és bizony a történet nem áll meg csak a rajongókkal. Nemrég a szervezet kommentátorai és egyéb személyiségei is elkezdtek kihátrálni a dánok mögül. Kezdésként itt volt Frankie.

Aztán nem sokkal később jött Hugo.

Majd csatlakozott Harry.

Végül pedig Vince is leírta a gondolatait.

Gyakorlatilag mind a négy fenti tweet arról szól, hogy nem tudják elképzelni a munkát egy olyan szervezettel, ami ilyen álláspontot képvisel az LGBTQ közösséggel szemben. Ahogy fentebb már szó volt erről, nem ez a négy poszt volt az egyetlen, ami bírálta a Blastot. Ez csak a jéghegy csúcsa, a közösség a múlt hét óta folyamatosan ostorozza őket. Még 2019-ben a cég azon gondolkodott, hogy itt lenne az ideje bevezetni a céget a részvénypiacra. Most, hogy gyakorlatilag napról-napra csökken a támogatottságuk ez a terv egyre távolibbnak tűnik. Bőven benne van az egészben, hogy vissza kell mondani a megegyezést és még ez sem biztosíték arra, hogy a Blast túléli a fiaskót. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!