Gaming: Nem fizették ki őket, felmondott az összes fejlesztő

Gaming: Nem fizették ki őket, felmondott az összes fejlesztő

Nem bírták tovább a fejlesztők, felmondtak egytől egyig.

A State of Playen 16 különböző játékot mutatott be a Sony, amelyek többsége PlayStation 4-re, néhányuk PlayStation 5-re, sőt PS VR-ra is megjelenik 2020-2021-ben. Az egyik ilyen cím az Aeon Must Die! volt, amely körül aggasztóak a körülmények, ugyanis az egész fejlesztőcsapat felmondott június 22-ével. Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy akkor mégis ki csinálta a tegnapi online gálán bemutatott trailert, ha gyakorlatilag üres volt az egész iroda?

A kilépett fejlesztők elmondása szerint "lopás útján" került nyilvánosságra az Aeon Must Die! bemutatója. Folyamatosan hajszolták a csapatot, hogy minél többet dolgozzanak úgy, hogy a túlórák száma folyamatosan emelkedik, a fizetés azonban nem akar megérkezni a számlára. Magát az ötletet, a fájlokat és az egész projektet a fejlesztők birtokolták, de a kiadó lenyúlta az egészet és saját termékként kezdte el prezentálni a közönségnek. A trailert magát is egy külsős csapat dobta össze, akiket külön csak ezért kértek fel. Természetesen utóbbi munkáról szerződést nem készítettek, a cél az volt, hogy minél gyorsabban készüljön el.

Szinte biztosan jogi útra terelik majd a programozók az egész ügyet, de nem lesz egyszerű dolguk. Az Egyesült Államokba és Japánba is elérnek a szálak, ezért nemzetközi területen kell mozogni a jogászoknak. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!