Hasznos és kevésbé hasznos érdekességek a Fortnite autóihoz

Hasznos és kevésbé hasznos érdekességek a Fortnite autóihoz

Alighanem a harmadik szezon legnagyobb játékmenetet befolyásoló újdonsága jelent meg a héten.

Jó pár napja már, hogy a Fortnite autói megjelentek, felpezsdítve ezzel a Season 3 térképét. Most, hogy a vízszint már teljesen visszaállt a normálisra, bőven lett helye a járgányoknak, és bizony szükség is van rá, ugyanis némelyik vas elég jól tud menni. Szerencsére elég könnyen kitapasztalható mindegyik verda, hogy mire is képesek, van azonban néhány érdekesség, amely nem biztos, hogy azonnal átjön. Ilyenből gyűjtöttünk össze most néhányat:

A benzines kannák is újratölthetőek a benzinkúton

Százalékjelző ezt nem mutatja, de ha letesszük, és nyakon öntjük a kannákat, ismét megtelnek üzemanyaggal.

Azonos típusú autók között is lehet teljesítménykülönbség

A klasszikus személyautóból találtunk egy sportosabb változatot is, melynél úgy éreztük, mintha picit jobban húzna, mint a sima testvére. Ezt ki is próbáltuk, a Steamy Stacks melletti hídon gyorsulgattunk a kocsikkal.


Több próba után az derült ki, hogy a fehér autó nem sokkal, de picit gyorsabban tud átmenni a hídon, mint az arany-szürke. A legutolsó tesztnél az előbbi 4,76 másodpercet produkált, míg az utóbbi 5,13-at, az érdekesség kedvéért pedig kipróbáltuk a sportkocsit is, mely 3,55 másodperc alatt kelt át a hídon.

Nem csak a kocsi robbanása fáj

Mivel működő járművekről van szó üzemanyag tankkal, így minden más játékhoz hasonlóan ezek a kocsik is felrobbannak, ha az életerejük 0-ra csökken. Vannak azonban alkalmak, amikor a kiégett roncs felrepül a levegőbe, majd visszaesik, a játék pedig ezt gázolásnak érzékeli, így ellök és megsebez minket a romhalmaz.

A kocsik egész valósághűen süllyednek el

Egy kis ideig lebegnek a vízen, majd szépen lassan elmerülnek.

Amennyiben erős sodrású folyórészén hajtunk velük a vízbe, a víz nagy eséllyel löki ki nekünk a járgányt a partra. Vannak esetek azonban, amikor más megoldáshoz kell folyamodni, érdemes megpróbálni építményekkel elmozdítani a magatehetetlen ménest, nekünk egész jól bevált egy alkalommal.


A sportkocsi ugyanúgy gyorsul a művelhető szántóföldön, mint az aszfalton

Az üzemanyag nem fogy, ha csak pusztán jár a motor, gázt viszont nem adunk neki

Változó, hogy melyik jármű, mit tud áttörni, az sem mindegy, hogyan építették meg a falat

Magától értetődő, hogy egy kamion nagyobb energiát képvisel, mint egy személyautó, ezt pedig a Fortnite-ba is behozta az Epic. A fa falakat voltaképp minden könnyedén átüti, a téglával és vassal azonban lehet gondja a kisebb autóknak, főleg akkor, ha még egy lépcsőt is tesznek mögéjük, az már a kamionnak is komolyabb falat.

Nektek hogy tetszenek az autók?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!