Két brutális CIS csapat mérkőzésével folytatódik a DreamHack Open Summer

Két brutális CIS csapat mérkőzésével folytatódik a DreamHack Open Summer

Alig láttunk ilyet az utóbbi hónapokban, de végre CIS csapatok játszanak európaiak ellen.

Két izgalmas mérkőzéssel vette kezdetét a DreamHack Open Summer, amik után végül a BIG és a Heroic játékosai örülhettek. Az Endpointnak és a MAD Lions-nek lesz még lehetősége javítani, de ma a B csoporté a főszerep. Azé a B csoporté, ahol egyébként két CIS régióból érkező csapat is helyett kapott.

Complexity vs forZe

Egy-két alkalmat leszámítva hónapok óta nem volt részünk abban, hogy két különböző régióból érkező csapat játsszon egymással. Az online meccsek lekorlátozzák a lehetőségeket, de most a Spirit és a forZe meg tudta oldani, hogy problémák nélkül szerepelhessenek a DreamHack Open Summer EU mezőnyében.

Utóbbi csapat nyitja meg a B csoportot, első ellenfelük a felemás szinonimájának is beillő Complexity. Jason Lake sokadjára próbál már egy ütőképes csapatot összerakni és a jelenlegi felállással többször tűnt is úgy, hogy most végre sikerült. A tier 2 versenyek már nem igazán jelentenek kihívást a Complexity számára, és a BLAST Premier európai döntőjében is sikerült elverniük a Vitalityt. A gond az, hogy nem tudják tartani ezt a teljesítményt, az EPL-en, az ESL One: Road to Rión és a cs_summit 6 selejtezőjében is csúfosan leszerepeltek.

a forZe csapata, xsepower, FL1T, Jerry, facecrack és almazer

A forZe ellen papíron könnyű dolguk lehet, de ehhez kell, hogy a Complexity játékosok jó lábbal keljenek fel, a forZe pedig ne most találjon vissza régi önmagára. Hiszen jelenleg nagyon maga alatt teljesít a teljes orosz csapat. Pedig 2019-et egész szép eredményekkel zárták, a StarLadder Majorön is sikerült olyan csapatokat meglepniük, mint a Furia.

Sajnos azóta kevésbé megy nekik a játék, a CIS régió csapatai között is csak az 5. legjobbak. De ki tudja, lehet, hogy pont egy Complexity elleni győzelem ad majd nekik akkora löketet, amivel elindulhatnak a fejlődés útján.

OG vs Spirit

A forZe csapatával ellentétben a Spirit alaposan felszívta magát az elmúlt hónapokban és joggal pályáznak a győzelemre még az OG ellen is. Persze az NBK-t és csapatát sokat láttuk mostanában, a cs_summit 6 alatt például ők voltak az egyetlenek, akik meg tudták verni a későbbi győztes BIG-et. A visszavágón aztán erősebbek voltak a németek és az OG "csak" a cs_summit dobogójának legalsó fokára állhatott fel. A BIG ezen a versenyen is itt van, de a másik csoportban így az OG első célja, hogy tovább jussanak a B csoportból, lehetőleg veretlenül.

az OG csapata, ruggah, ISSAA, mantuu, Valde, NBK és Aleksib

Ehhez viszont még a Spiritnek is lesz egy-két szava. Az orosz többségű csapat egészen kiválóan teljesített eddig idén, számos első és második helyet tudhatnak magukénak, megnyerték többek között az ESL One: Road to Rio CIS divízióját. Külön érdemes kiemelni somedieyoungot, aki 2020 legjobb pisztolyhősei közé került nem rég, a pisztolyköröknek pedig pontosan tudjuk, hogy mekkora jelentőségük van.

A DreamHack Open Summer mai mérkőzéseit itt találod majd.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!