Hivatalos: Idén biztosan nem jelenik meg a Halo Infinite

Hivatalos: Idén biztosan nem jelenik meg a Halo Infinite

Az Xbox Series X legnagyobb címe biztosan nem készül el 2020-ra kiadható állapotban.

Már eddig sem szólt túl sok érv az Xbox Series X mellett, ha a PlayStation 5-tel vetették össze a szakértők, de a legutóbbi bejelentés újabb szöget vert a Microsoft újgenerációs konzoljába. Azt a játékot, aminek el kellett volna adnia az új gépet, eltolták 2021-re, a legszomorúbb, hogy ennél közelebbi dátumot nem kaptak a Halo Infinite rajongói a megjelenés kapcsán.

A nem túl örömteli hírhez Chris Lee, a Halo Infinite stúdió vezetője fűzött egy rövidebb indokolást.

"Rengeteg faktornak, többek között a COVID-19-hez kapcsolódó, már hosszú ideje tartó hatásoknak köszönhetően olyan fejlesztési nehézségek léptek fel, ami miatt a tervezett megjelenést el kellett tolnunk. A 343 Industries kemény munkájára nem lehet panasz, akik régen is és most is elkötelezettek amellett, hogy egy nagyszerű játékot hozzanak létre, miközben megoldásokat találnak a fejlesztési nehézségekre. Mindezek mellett azt is tudni kell, hogy a csapatunk testi és lelki egészségének a megőrzése nehezen fenntartható, ahogy az sem elvárható, hogy a mostani nyári szezonra egy valóban sikeres játék kerüljön ki a kezünk alól."

A kritikus hangokat természetesen meghallgatta a fejlesztőcsapat, ezek nyújthatnak nekik kapaszkodót abban, hogy milyen területeken kell még fejleszteni a programot. Öröm az ürömben, hogy az Xbox Series X megjelenését nem veszélyezteti semmi, november végén készülhettek a vásárlásra.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!