A PUBG Mobile ismét a világ legjobban tejelő mobiljátéka volt az előző hónapban

Újfent letaszította a trónról a Honor of Kingset.

Habár Európában is egyre növekszik a mobiljátékosok száma, akik komoly összegeket képesek otthagyni a fejlesztőknek, még mindig a közelében sincs ez a kontinens annak, amit India és Kína képviselnek a mobile gaming területén. Az ottani gaming kultúra kiemelkedő magja a mobile gaming, ebből kifolyólag pedig hatalmas pénzeket tudnak szakítani a legnépszerűbb játékok fejlesztői. A PUBG Mobile világszerte elég ismert, a telefonos battle royale-t Európában, sőt Magyarországon is elég sokan játsszák, a legnagyobb piaca azonban továbbra is India és Kína, bár nem egy sétagalopp kiszolgálni ezeket az országokat. Kínában a játéknak egy merőben másik formája fut, mely sokkal családbarátabb, nincs benne vér, valamint erősen korlátozva van, hogy mennyit játszhatnak vele a fiatalok. Indiában is régóta lázonganak már az emberek a PUBG ellen, sok helyen betiltották, korlátozták a játékot.

Viszont a PUBG Mobile továbbra is köszöni, jól van, olyannyira, hogy 2020 júliusában a világ legnagyobb bevételt generáló mobiljátéka lett, ismét átvette a vezetést a Honor of Kingstől, derül ki a SensorTower legfrisebb jelentéséből.

A PUBG Mobile 208,8 millió dollárt, míg a Honor of Kings 192 milliót hozott a Tencet konyhájára. További érdekesség, hogy a PUBG Mobile 2020-ban már közelít a 3 milliárd dolláros bevételhez, pedig még közel sincs itt az év vége. Természetesen a tavasz során bekövetkező járványhelyzet is hozzásegítette ehhez, csak márciusban 270 millió dollárt költöttek a játékosok.

A játék szárnyal és ez valószínűleg nem mostanában fog véget érni, nemrég például Metro Exodus kollaborációt is bejelentettek a fejlesztők.

Te tolod a játék mobilos verzióját?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!